Het supersaaie spannende samen-alleen-zijn avontuur


Recensie Het supersaaie-spannende-samen-alleen-zijn avontuur door Hannie van Grol:
Petra van Dreumel, bekend van haar boek Van dromen naar doen, heeft een e-book geschreven en geïllustreerd dat in deze coronacrisis gratis te downloaden is.

Voor kinderen is het een vreemde tijd en zeker voor de kleinsten onder ons. Eigenlijk kunnen ze niet begrijpen waarom hun leven zo veranderd is. Petra heeft daarom speciaal voor haar zoontje (en nu dus ook voor alle kinderen) een verhaaltje geschreven om in kinderlijke taal uit te leggen wat er aan de hand is. In het boekje dat ze gemaakt heeft, vertelt het kevertje Vari, dat uit het Rijk van Anoroc komt, hoe het leven was en wat er veranderde toen één kevertje begon te hoesten. In begrijpelijke taal legt ze uit hoe het volgende kevertje ook ziek werd en wat er moest gebeuren om ervoor te zorgen dat niet alle kevertjes ziek zouden worden en misschien dood zouden gaan.

Het korte aansprekende verhaaltje is voorzien van prachtige illustraties die stuk voor stuk door Petra zijn gemaakt. Ze zien er kleurrijk en lief uit en daarom zullen ze kinderen zeker aanspreken. De plaatjes zijn hartverwarmend, passen prima bij het verhaaltje en geven de mogelijkheid aan ouders om nog meer dingen op te merken en bespreekbaar te maken. Wat ook leuk is, is het vragenlijstje van Vari dat achter in het boekje opgenomen is. En de boodschap die in het verhaaltje zit, is dat er in alle niet-leuke dingen ook iets moois te ontdekken valt.

Het supersaaie-spannende-samen-alleen-zijn avontuur is een bijzonder initiatief van Petra van Dreumel, dat ze voorlopig gratis beschikbaar stelt in deze, zeker voor kinderen, moeilijke en onbegrijpelijke tijd. Voor ouders en kinderen echt een aanrader.

★★★★★
Titel: Het supersaaie-spannende-samen-alleen-zijn avontuur | Auteur en illustrator: Petra van Dreumel | Verkrijgbaar als e-book | 13 pagina’s | Verkrijgbaar sinds: maart 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Genre: jeugdboek | Datum recensie: 11-04-2020 | Gratis te downloaden via PetravanDreumel.nl |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.