De tocht


Recensie De tocht door Fany Van Hemelen:
Lathrain deel 2

Wat was ik nieuwsgierig naar het tweede deel van de Lathrain-serie. Na De band is er nu De tocht. Als Vipster van 2019 las ik De band en ik vond het erg fijn om opnieuw te mogen meedoen met deze blogtour. Zou De tocht me nog meer overtuigen dan De band of zou het teleurstellen?

De tocht is een fascinerende zoektocht naar een remedie om de ziekte, die al opdook in De band, te bestrijden. Toch is het, naast een avontuurlijke reis, vooral een gevoelig verhaal dat laat zien waarom mensen en elfen elkaar nodig hebben.

In De band was Qelarha het eigendom van Dalnohr, haar meedhar. Stilaan ontstond tussen deze mens en elf een onverwoestbare band. De tocht gaat verder waar De band eindigde. De gevaarlijke zoektocht van dit speciale reddingsteam start nu echt.

Dalnohr en Qelarha worden bij hun moeilijke opdracht geholpen door magische wezens die hun, door hun wijsheid en ervaring, leren hoe ze deze oorlog misschien kunnen winnen. Stilaan wordt het duidelijk dat hun magie zich verder moet ontwikkelen om zich te kunnen verdedigen tegen hun vijand. Hoe zwaar hun opdracht is, blijkt wanneer er niet alleen de Ziekte is, maar ook een Zwarte Magiër, die niets of niemand ontziet. Dalnohr was ooit bijna het slachtoffer van de Ziekte, maar hij werd op het nippertje gered. Tijdens de reis van Qelarha en Dalnohr ontdekken we hoe hun lot hen in contact brengt met deze mysterieuze helpers. Samenwerken is niet altijd eenvoudig en Qelarha en Dalnohr komen soms voor hete vuren te staan. Toch zijn zij en hun nieuwe partners het bewijs dat liefde tussen elf en mens kan en verbinding niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk is. Nu is het aan hen anderen te overtuigen en hun angst of ongeloof weg te nemen.

De tocht is een emotionele reis in de ziel van de ongewone helden. Ze worstelen met hun talenten en ondanks hun eigenaardigheden moeten ze elkaar blindelings leren vertrouwen. Om te slagen in De tocht blijkt hoe belangrijk het is om je toekomst in de handen van een ander te leggen en naast je geliefden ook onbekenden te durven toelaten in je leven. De Ziekte heeft een connectie tussen heden en verleden en door out of the box te denken, is er misschien een nieuwe start mogelijk.

Anna López Dekker heeft me in De tocht onmiddellijk in haar ban. Pats boem word ik meegesleurd in de grappige en moeilijke momenten tussen elf en mens. De band was een mooi begin, maar deze afsluiter van haar tweeluik vind ik beter. De dialogen tussen de mensen en elfen zijn soms hilarisch en vaak diepzinnig en hoewel het einde voorspelbaar lijkt te zijn, zorgt de auteur voor enkele leuke twists. Het speuren naar de Ziekte wordt in detail uitgewerkt, maar het einde is erg flitsend, wat de spanning opvoert, maar misschien ook iets te abrupt is. De band was soms nog wat oppervlakkig, maar nu ontwikkelen de karakters zich verder en dat vind ik echt een meerwaarde aan dit einde van de Lathrain-duologie. Ook zie ik nu de omgeving meer voor me en door de ogen van Qelarha en Dalnohr ontdek ik meer over beide culturen.

Dit is een hoopvol verhaal dat doet nadenken over hoe mooi het kan zijn als verschillende bevolkingsgroepen niet meer bang zijn voor elkaar. Meer nog, het bewijst hoeveel we van elkaar kunnen opsteken als we op gelijke voet staan en hoe we samen kunnen groeien. Samenwerken zorgt voor magische resultaten.

De karakters zijn soms lekker eigenwijs, lief of net zeer duister, maar één ding hebben ze gemeen: ” Ze sprankelen en zijn erg overtuigend neergezet.” Deze combinatie met de wijsheid van het avontuur en de fantasie van Anna López Dekker zorgen dat De tocht een magische must read is waar ik van genoten heb.

★★★★
Titel: Lathrain 2 – De tocht | Auteur: Anna López Dekker | Celtica Publishing | Verkrijgbaar als: Paperback en E-book | ISBN13: 9789493158153 | Verkrijgbaar sinds maart 2020 | 303 pagina’s | Categorie: Young Adult, Fantasy | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum recensie: 13-04-2020 | Prijs: Paperback € 18,95 en E-book € 8,95 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.