Zo werden we mensen


Recensie Zo werden we mensen door Sandra Hutchison:
Onze ongelofelijke evolutie

In dit boek legt auteur Michael Bright op begrijpelijke wijze, voor jong en oud, uit welke ontwikkeling onze voorouders door hebben gemaakt. Met als uiteindelijk resultaat de mens zoals wij die kennen, de Homo Sapiens (wijs mens).

Dit mooi vormgegeven boek Zo werden we mensen is vooral een educatief boek. Het is geen vermakelijk boek dat je in een paar uurtjes uitleest en je vervolgens nooit meer in zult kijken. Dit boek zou op elke basisschool niet misstaan als lesmateriaal. Er wordt op een heldere en zeer uitgebreide manier uitgelegd hoe wij (de mens) zijn ontstaan. Het boek begint met de meteorietinslag zo’n 66 miljoen jaar geleden. De auteur neemt je daarna mee naar de apentijd (30 miljoen jaar geleden) en legt uit hoe we stap voor stap meer over ons bestaan te weten zijn gekomen. Bijvoorbeeld door DNA-onderzoek en opgravingen.

Hij gaat gedetailleerd in op de ontwikkeling van de mens. Zo beschrijft hij hoe en wanneer we rechtop gingen lopen en hoe we jagers werden. Hoe we ons ontwikkelden tot uitvinders en wat we in het verleden aten. Er wordt duidelijk gemaakt waar de eerste steden ontstonden en hoe we ons ontwikkelden tot handelaren. Het boek bevat te veel onderwerpen om ze allemaal te benoemen. Zo kun je in het boek onder andere ook nog lezen hoe religie een plaats in ons bestaan innam en komt de ontwikkeling van de taal ruimschoots aan bod.

Michael Bright gaat diep op alle materie in. Hij lijkt niets te zijn vergeten. Het boek bevat heel veel informatie en is gelukkig rijkelijk geïllustreerd. De begeleidende illustraties bij de leerzame teksten zorgen ervoor dat het geheel veel beter en sneller te begrijpen is voor kinderen en het maakt leren leuk(er).

Kortom met het boek Zo werden we mensen wordt het leren over onze geschiedenis een stuk eenvoudiger voor jong en oud en bovendien veel toegankelijker.


★★★★
Titel: Zo werden we mensen | Leesfragment | Auteur: Michael Bright | Illustrator: Hannah Bailey |  Uitgeverij Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaars als: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: 9789047711902 | Verkrijgbaar sinds: januari 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 23-04-2020 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.