Vlucht naar mijn droom


Recensie Vlucht naar mijn droom door Brigitte Audiens:
Seka Dobric geeft ons een beeld van haar levensweg die ze tot op heden aflegde. En die liep zeker niet over rozen.

Ze is geboren in Bosnië, in een ghetto en maakt deel uit van een gezin met een liefhebbende moeder, een vader die constant dronken was en woedeaanvallen kreeg. Zodat ze reeds op jonge leeftijd probeerde haar moeder, broers en zusjes mee te beschermen tegen haar vader.

Seka had één voordeel. Ze genoot ervan om te leren. Hoe meer kennis ze kon opdoen, hoe beter ze zich voelde. Ze besefte dat dit de weg was naar een betere toekomst.

Seka noemt zichzelf “ het lelijke eendje “ uit Bosnië, maar door al haar doorzettingsvermogen krijgt ze de kans om op jonge leeftijd te gaan werken in het buitenland. Door het geld dat ze verdient, is het haar bijdrage en haar eerste stap om haar moeder, broers en zussen te helpen. Ze behaalde de nodige diploma’s en kan zich meer en meer opwerken. Zo komt ze op haar eigen benen te staan.

Seka leert de liefde kennen en komt mee naar het Westen, waar het bestaan stukken beter is dan in Joegoslavië. Daar maakt de oorlog het zware leven het nog veel moeilijker om te overleven. Ze zorgt dat haar familie naar België kan komen met de hulp van haar vriend.

In deze biografie kun je lezen hoe Seka haar leven zelf in handen neemt. Ze is een voorbeeld voor velen om nooit op te geven. Zelfs al wordt ze persoonlijk nog vele malen teleurgesteld in het leven, “het lelijke eendje” slaat zich erdoorheen. Keer op keer vindt ze de positieve kanten om verder te gaan. Ze neemt zelfs deel aan een wedstrijd voor Miss Globe.

Volg haar carrière in de luchtvaart, in de modellenwereld,…
Lees over haar tegenslagen als ze ziek wordt en daarna alsnog haar grote liefde zal vinden. Hoe het haar vergaat als ze de trotse mama wordt van twee flinke zonen.

Dit schitterend geschreven waargebeurd verhaal grijpt je aan. Het is vanuit het hart geschreven. Je voelt de emoties in elk hoofdstuk. De ene gebeurtenis volgt de andere op. Je blijft verder lezen, terwijl je van de ene verbazing in de andere valt. Kan een persoon dit echt allemaal aan? Seka is een doorzetter. Een persoonlijkheid die laat zien dat je nooit mag opgeven. “Je moet de deur altijd openhouden” is een uitspraak die ze altijd dacht. Zodat je al je dromen een voor een kunt waarmaken.

De biografie Vlucht naar mijn droom heeft me ontroerd en aangegrepen. Ik heb ontzettend veel bewondering voor deze dame. Seka heeft afschuwelijke dingen meegemaakt als kind. Deze hebben haar gevormd tot de persoonlijkheid die ze nu geworden is.
Dit waargebeurde verhaal en biografie is voor mij 5* waard.

Diegenen die een stukje van haar leven willen zien, kunnen dit bekijken op televisie in het programma “The Sky is The Limit” op Vier.

★★★★★
Titel: Vlucht naar mijn droom | Auteur: Seka Dobric | Willems Uitgevers | Categorie: Non-fictie | Verkrijgbaar als: Paperback | 148 pagina’s | ISBN: 9789492419729 | Verkrijgbaar sinds: april 2020 | Recensente: Brigitte Audiens | Datum recensie: 25-04-2020 | Prijs: €20,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.