Ontmoeting in het Kunstcafé


Recensie Ontmoeting in het Kunstcafé door Sheila Vermeulen:
Kan ze niet beter ook hem op afstand houden?

Jo leeft een vrij teruggetrokken leven. Het enige wat telt voor haar, is het geluk van haar zoontje Liam. Na alles wat ze heeft meegemaakt, durft Jo zich niet echt open te stellen voor andere mensen. Tot het moment dat Ed letterlijk haar leven in rijdt. Een knappe, stoere en sexy man op een motor. Maar Jo kent zijn reputatie als playboy. Daar zit ze totaal niet op te wachten.

Toch heeft Ed ook iets aardigs over zich en hij lijkt het goed te kunnen vinden met Liam. Langzaam ontwikkelt er zich een vriendschap tussen Jo en Ed. Met de komst van Ed leert Jo ook haar andere dorpsgenoten beter kennen en durft ze de deur naar vriendschap op een kiertje te zetten. Ineens heeft ze een fijn sociaal leven. Maar alles vertellen durft ze niet. Wat als ze daardoor anders over haar zullen denken.

“Ze had geleerd hier krachtig bij te glimlachen, waardoor niemand verder vroeg. Natuurlijk wist Jo dat ze zich niet voor altijd kon verstoppen. Maar gisteren was het verleden dichter bij het heden gekomen dan ze had gewild; ze werd er misselijk van en voelde zich alsof ze Liam geen eer aan deed.” -Sue McDonagh

Hoewel Jo had gezegd dat ze alleen vriendschap wilde met Ed, heeft ze soms toch haar twijfels. Is Ed echt alleen maar een playboy of is hij wellicht toch meer dan dat?

Ontmoeting in het Kunstcafé van Sue McDonagh is een heerlijk zomers verhaal. Dit vervolg op Zomer in het Kunstcafé kan ook prima als los deel worden gelezen. Doordat Jo in het Kunstcafé werkt, komen er wel wat personages uit het voorgaande boek voorbij.

Jo is een alleenstaande moeder die alle eindjes aan elkaar moet knopen. Sue McDonagh heeft dit echter in een positieve vorm gegoten. Jo heeft niet veel nodig en slaagt erin om er, met weinig, toch iets leuks van te maken voor haar en haar zoontje. Jo maakt de liefde voor haar zoon belangrijker dan al haar zorgen.

Ed brengt wat lucht in het gestructureerde leven van Jo. Niet alleen door zijn vriendschap, maar ook door de andere vriendschappen die door hun ontmoeting ontstaan. Zoals bijvoorbeeld met buurvrouw Beryl. Die niet alleen het hart van Jo verwarmt, maar ook dat van de lezer of in ieder geval dat van mij. Iedereen zou een buurvrouw als Beryl moeten hebben.

De auteur zinspeelt door het verhaal heen op zaken waar zowel Jo als Ed niet helemaal eerlijk over zijn. Deze zijn niet allemaal even eenvoudig te raden, waardoor je je afvraagt wat het zou zijn en wat er gaat gebeuren als de geheimen worden onthuld. Hierdoor ontstaat er ook een klein beetje spanning in het verhaal.

Ontmoeting in het Kunstcafé van Sue McDonagh is echter vooral een feelgood-verhaal. Een boek dat je, in tijden waarin zonvakanties voorlopig nog buiten ons bereik liggen, toch een beetje een vakantiegevoel kan bezorgen. Ik heb van het boek genoten en geef het graag 4.5 sterren.★★★★
Titel: Ontmoeting in het Kunstcafé | Auteur: Sue McDonagh | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing- Choc Lit NL | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585493 | Verkrijgbaar sinds: 1 mei 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-04-2020 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.