Revolutie


Recensie Revolutie door Hannie van Grol:
Ego versus zelfliefde

Annette van Zuijlekom heeft voordat ze Revolutie schreef de trilogie De legende van Bilaneiland geschreven. De delen zijn los van elkaar te lezen, maar de spirituele lessen die erin voorkomen, sluiten wel mooi op elkaar aan. In Revolutie gaat ze nog een stapje verder, ze behandelt de liefde en legt goed het verschil uit tussen ego en zelfliefde. Wie nu denkt te maken te hebben met droge leesstof, komt bedrogen uit. Revolutie is een roman waarin de levenslessen op een aangename manier verweven zijn.

Er zijn twee verhaallijnen, de ene speelt in 1718 en de andere 300 jaar later in 2018. Bliss Kirby heeft op Bilaneiland haar eigen strandtent bij een afgelegen baai, waar ze ook woont. De rijke en machtige familie Lorenson leeft ook op het eiland en bezit heel veel bijzondere grond waar magische bomen groeien, haarbomen genaamd. De oogst van deze grond heeft geneeskrachtige eigenschappen en Bliss wil die inzetten om de mensheid te helpen helemaal gezond te worden. Het liefst wil ze alle grond ten dienste van de mensheid gebruiken, maar om de familie Lorenson zover te krijgen dat ze hun grond daarvoor verkopen, is onbegonnen werk. Maar dan maakt ze kennis met de knappe en aantrekkelijke Xander Lorenson. Zal haar dit helpen haar doel te bereiken?

In 1718 gaat Roos Kirby, die in een herberg werkt, mee met Dominic Lorenson naar zijn paleis als kinderjuffrouw. Zij wordt zijn geliefde terwijl zijn vrouw ook in het paleis woont en daar volledig mee akkoord gaat. De keuze die Roos maakt, heeft grote gevolgen voor het leven op Bilaneiland drie eeuwen later. Mondjesmaat worden er grote familiegeheimen prijsgegeven, waardoor we langzamerhand meer zicht krijgen op de situatie daar.

In Revolutie worden de tijdlijnen van 2018 en 1718 afgewisseld. Telkens zien we de opvallende overeenkomst tussen beide tijdlijnen. Ook de flashbacks die zomaar spontaan optreden, vertellen meer over wat de twee periodes verbindt. Geheimen worden ontrafeld en zorgen voor een opvallende verhaallijn. De grootste gelijkenis is hoe er naar liefde wordt gekeken. Het ego belemmert de ontwikkeling van zelfliefde. Bliss geeft blijk van een groot inzicht in bewustwording en hier wordt regelmatig aandacht aan geschonken. De wijze levenslessen die ze met iedereen, maar zeker ook met Xander, deelt, zijn af en toe wat erg belerend en doen afbreuk aan de voortgang van het verhaal. Misschien hadden de lessen wat korter kunnen zijn en vaker even onderbroken, dan blijft de continuïteit van het verhaal gewaarborgd. Maar de diepgang geeft zeker meer inhoud aan het boek.

Annette van Zuijlekom de Zeeuw heeft een missie om mensen bewuster te maken. Een blikje op haar website Zara4.life laat dat duidelijk zien. Haar schrijfstijl is zeer prettig en toegankelijk en het verhaal boeit. Het boek is een mix van feelgood en spiritualiteit, een bijzondere combinatie. Revolutie is een aanrader voor mensen die op een prettige en toegankelijke manier kennis willen nemen van de diepere betekenis van het leven en willen werken aan verhoging van het bewustzijn.

★★★★
Titel: Revolutie | Auteur: Annette van Zuijlekom de Zeeuw | Uitgeverij: Zara4Books | Categorie: Spirituele roman | Verkrijgbaar als paperback | 374 pagina’s | ISBN13: 9789083056807 | Verkrijgbaar sinds: april 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-4-2020  | Prijs: €20,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.