Het onzienbare en andere verhalen


Recensie Het onzienbare en andere verhalen door Sandra Hutchison:
Deze heruitgave is een schitterend album geworden vol excentrieke horrorverhalen, verpakt in een hardcover met een vormgeving om van te smullen.

Het album Het onzienbare en andere verhalen is een ode aan de Amerikaanse Howard Phillips Lovecraft (1890-1937). Hij was in zijn tijd een vrij onbekende horrorschrijver. Zijn werk bestaat uit meer dan 100 verhalen en enkele novelles. Zijn oeuvre werd echter een voorbeeld voor de horrorscene.

De Amsterdamse illustrator en stripmaker Erik Kriek (1966) tekende de fantastisch ogende korte stripverhalen in dit boek. Stuk voor stuk gebaseerd op de verhalen van H.P. Lovecraft, waaronder de verhalen:
-De buitenstaander
-De kleur uit de ruimte
-Het onzienbare

Illustratie: Erik Kriek

De personages en monsters uit deze enigszins bizarre verhalen weet hij op eigenzinnige wijze tot leven te wekken. De sfeer van weleer wordt in de illustraties goed weergegeven evenals de mimiek van de personen en typische wezens. Het geheel is volledig in zwart-wit uitgebeeld, wat perfect aansluit bij het genre.

De zogenaamde horrorverhalen zijn vermakelijk, fantasierijk, een enkele keer wat zorgwekkend en soms juist vooral grappig. Het geheel doet wel wat ouderwets aan, maar dat is niet zo verwonderlijk, het zijn tenslotte oudere verhalen. De auteur en illustrator Erik Kriek heeft de verhalen gewoonweg zeer knap in beeld gebracht. Achter in het boek staan als extraatje nog wat indrukwekkende schetsen van Erik Kriek rondom het verhaal Schaduwen van Innsmouth. Daarnaast vind je hier nog een uitgebreide tekst, inclusief mooie illustraties, over de geschiedenis van H.P. Lovecraft.
Kortom, een prachtalbum en een ’must-have’ voor stripalbumfanaten en horrorfans.

★★★★★
Titel: Het onzienbare en andere verhalen naar H.P. Lovecraft | Leesfragment | Auteur en illustrator: Erik Kriek | Uitgeverij Scratch  | Categorie: stripalbum | Uitvoering: hardcover | 120 pagina’s | ISBN13: 9789493166004 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-4-2020 | Prijs: €24,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.