De Verhuisdieren


Recensie De verhuisdieren door Pierre Peeters:
Zoals de titel al laat vermoeden, gaan de dieren verhuizen. Elk dier helpt mee en verhuist zijn/haar favoriete ding. De krokodil verhuist een fotolijst, de krab draagt een tas, de kameel sjouwt studieboeken, de neushoorn draagt een auto, de flamingo’s dragen sokken en planten, de mollen nemen enkel wat zand…

Het is een bonte stoet die door een straat voorbijtrekt. Op de achtergrond wordt in zwart-wit een huizenrij uitgebeeld. Op de keerzijde van elke tekening wordt de achterzijde van de huizenrij getoond. Door de bonte stoet van verhuisdieren komen we af en toe een uit de kluiten gewassen staart of poot tegen. Wat mag dat wel zijn en aan wie behoort die toe? Dit wordt pas toegelicht in het allerlaatste plaatje.

Het is een in de lengte uitklapbaar boek. Volledig uitgeklapt gaat het over een lengte van vier meter: prachtig! De bijbehorende korte tekst staat op rijm en is erg grappig om voor te lezen. Kinderen kunnen deze tekst makkelijk volgen door met hun vinger langs de stippellijn te gaan.

Dit boek staat garant voor uren kijkplezier en (voor)leespret. In elke illustratie zijn grappige details terug te vinden, waar de voorlezer zelf een verhaal rond kan verzinnen of duiding aan kan geven over voorwerp en/of dier. Telkens opnieuw vergaap je je aan de mooie illustraties, aan de details en hoe meer je kijkt…altijd ontdek je wel wat nieuws.

Het boek biedt ook mogelijkheden: samen met de kinderen dieren bestuderen, de aandacht van de kinderen afleiden naar details in de illustraties, de kinderen een verhaaltje laten verzinnen bij de tekeningen…

De Verhuisdieren is een prachtig uitklapboek en uniek in zijn soort. Het boek ligt goed in de hand, heeft een ideaal formaat met stevige lichtkartonnen bladzijden.

Voor het mooie concept, voor de fantastische illustraties en voor de eenvoudige rijmtekst waardeer ik dit boek heel erg graag met 5 sterren.

★★★★★
Titel: De Verhuisdieren | Auteur: Pieter van den Heuvel | Uitgeverij Gottmer | Categorie: prentenboek  | Verkrijgbaar als: hardcover | 28 pagina’s | ISBN13: 9789025772055 | Verkrijgbaar sinds: april 2020 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 30-04-2020 | Prijs: €15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.