Rebel


Recensie Rebel door Devika van Steeg:
Rebel is het tweede deel in de Talon Saga en daarbij ook de opvolger van Pupil.

Nu Ember de ware aard van Talon heeft leren kennen, wil ze alles op alles zetten om Talon te stoppen. Hiervoor heeft ze de hulp van Garret heel hard nodig. Er is alleen een klein probleem. Garret is opgepakt door de orde en hij wordt veroordeeld wegens hoogverraad. Ember probeert samen met Riley Garret te bevrijden uit de basis van St. Joris. Gaat dit hun lukken? Welke gevaren schuilen er in deze missie?

Ondertussen is Dante ook terug naar Talon gestuurd. Hij moet op bezoek bij de vicepresident en krijgt hierbij allemaal vragen over Ember. De vicepresident besluit dat het Dante’s verantwoordelijkheid wordt om Ember terug naar Talon te halen. Zal het Dante lukken om dat voor elkaar te krijgen?

Kagawa heeft met Rebel een spannend vervolg geschreven op Pupil. Dit eerste deel draait vooral om de opbloeiende en verboden liefde tussen Garret en Ember. Daarnaast komen de opbloeiende gevoelens voor Riley ook naar boven. In Rebel word je nog dieper in deze driehoeksverhouding gesleurd.
De karakters zijn nog verder uitgewerkt, maar bieden nog genoeg mogelijkheden om door te groeien. Een leuke twist vind ik dat Dante nu een belangrijkere rol in het verhaal heeft gekregen. Daarnaast worden er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd, die toch wel een cruciale rol in het verhaal hebben gekregen.

Rebel bevat net iets meer spanning en avontuur dan Pupil. Hierdoor vlieg je nog sneller door het verhaal heen. De schrijfstijl van Rebel komt echter wel iets minder vlot over. Dit komt in mijn ogen, doordat het verhaal nu niet voornamelijk door twee, maar door drie personages wordt verteld. Hierdoor is het net iets meer schakelen tussen de personages, maar dit mag de pret absoluut niet drukken.

Al met al een geslaagd vervolg op Pupil. Dit is echt zo’n serie waarbij ik maar wil doorlezen, omdat ik nieuwsgierig ben naar de ontwikkelingen. Ik kan dan ook niet wachten om in het derde deel Jager te gaan beginnen.

★★★★
Titel: Rebel | Originele titel: Rogue | Boekereeks: Talon Saga deel 2 | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij HarperCollins | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789402705201 | Verkrijgbaar sinds: 29-09-2015 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 01-05-2020 |  Prijs: €15,00 – E-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.