Heerlijk duurt het langst


Recensie Heerlijk duurt het langst door Lore van Dun:
Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

Een nieuwe Jill Mansell, daar keek ik meteen naar uit! Ieder voorjaar staat deze absoluut op mijn te lezen lijstje. De cover maakt me al heel blij. Hij heeft een heel zomers gevoel, het ideale boek voor bij het goede weer van de afgelopen weken, leek mij!

We lezen het verhaal afwisselend vanuit het perspectief van Lainey en van Seth. Vanaf het begin is meteen duidelijk dat er een bepaalde chemie is bij beide personages. Ze bevestigen dit ook allebei, maar er komt ook bij beiden een grote ‘maar’ bij kijken. Door het verhaal heen leer je de personages allebei beter kennen en weet je waarom ze beiden niet durven toegeven aan hun gevoelens. Als Seth dan ook nog eens belangrijk nieuws krijgt, trekt hij zich helemaal terug.

Naast Seth en Lainey zijn er nog heel wat leuke personages, zoals we gewend zijn van Jill. Zo is er de ‘crazy-fan’ Pauline, de beste vriend van Lainey en de hele familie van Seth. Als er dan ook nog een miljonair een bijrolletje speelt, is het verhaal helemaal compleet. Elk personage heeft zo zijn eigen verhaal en eigen aanvulling in het boek.

In Heerlijk duurt het langst zien we weer die heerlijke schrijfstijl van Jill Mansell. Ik voel mij alsof ik erbij ben. Jill Mansell heeft een beeldende schrijfstijl zoals we van haar gewend zijn. Voor de lezer is dit boek ook een fijne reis, je waant je helemaal in het mooie huis aan het strand.

Heerlijk duurt het langst is een heerlijk zomers boek. Er zijn heel wat personages aanwezig, maar niet te veel om af te leiden van het verhaal. Vier sterren voor dit boek, ideaal om te lezen aan het strand! Of in de tuin als we niet op reis kunnen dit jaar….

★★★★
Titel: Heerlijk duurt het langst | Auteur: Jill Mansell | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789024588510 | Verkrijgbaar sinds: 21 april 2020 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 02-05-2020 | Prijs: €20,99 – e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.