Jager


Recensie Jager door Devika van Steeg:
Jager is het derde deel van de Talon Saga en is het vervolg op Rebel.

Nu ook Dante loyaal aan Talon blijkt te zijn, heeft Ember definitief de knoop doorgehakt. Ze is en blijft een rebel. Samen met Riley blijft ze zich verstoppen voor zowel Talon als de orde van St. Joris. Ember is vastberaden om nog meer geheimen van Talon te ontmaskeren. Hierdoor komen ze op het spoor van een laboratorium, genaamd New Tech. Van buiten ziet het er als een normaal laboratorium uit, maar de binnenkant wordt aangestuurd door Talon. Samen met Riley probeert ze in het laboratorium te komen. Zal dit hun lukken? Wat zullen ze binnen aantreffen?

Ondertussen heeft Garret besloten dat hij een break van Ember en Riley nodig heeft. Hij reist naar London om de patriarch van de orde te bespioneren. Hij komt achter een groot geheim van zowel de orde als van Talon. Dit geheim is een enorm gevaar voor de mensen en de draken. Wat is dit geheim toch? Zal het Garret lukken om dit geheim aan het licht te brengen en het gevaar uit te schakelen?

Jager bevat veel spanning. Ook komt de driehoeksverhouding nog verder naar voren en deze wordt zelfs iets verder uitgewerkt. De twist die hierin verwerkt zit, had ik al wel zien aankomen.

De emoties en vooral de onzekerheden van Ember worden gedurende het verhaal steeds duidelijker. Ze is vooral onzeker over haar gevoelens en probeert hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Maar zonder Garret bij zich mist er toch een stukje van Ember’s persoonlijkheid. Ik vond het leuk om ook deze andere kant van Ember te zien, omdat je zo toch een nog breder beeld van het personage krijgt.

Jager bevat verschillende flashbacks van Garret. Deze hoofdstukken worden aangeduid met zijn derde naam Sebastian. Deze flashbacks nemen je mee naar de tijd waarin Garret pas net lid was bij de orde en geven je een inzicht in zijn training. Er wordt iets verrassends bekend over Garret. Wat wordt er bekend? Wat zijn hier de gevolgen van?
Een leuke toevoeging in het verhaal vind ik de introductie van Jade. Jade is net als Ember en Riley een draak, hoewel zij toch net iets anders is. Ember en Riley zijn westerse draken, terwijl Jade een oosterse draak is.

Ondanks dat Jager twee verschillende missies bevat, weet Kagawa er uiteindelijk toch één geheel van te maken. Door de toenemende spanning in het verhaal wil je blijven doorlezen. Jager eindigt met een enorme plottwist die ook enorm onverwacht kwam. Hierdoor ben ik erg benieuwd geraakt naar het volgende deel genaamd Strijder.

★★★★
Titel: Jager | Originele titel: Soldier | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij HarperCollins | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789402712308 | Verkrijgbaar sinds: 23-6-2016 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 03-05-2020 | Prijs: €15,00 – E-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.