Mr. Nobody


Recensie Mr. Nobody Dayenne Wamsteeker:
Op een dag wordt er een man op een Engels strand aangetroffen. Hij weet niet wie hij is en hij heeft ook niets bij zich waar dat uit blijkt. Gespecialiseerd neuroloog Emma Lewis uit Londen wordt als behandelend arts naar het plaatselijke ziekenhuis gehaald om deze mysterieuze man te onderzoeken. Wie is deze Mr. Nobody en wat is er met hem gebeurd?

Mr. Nobody is een spannende psychologische thriller van actrice en auteur Catherine Steadman. Eerder verscheen haar debuutthriller De Duik, die goed ontvangen is. Mr. Nobody is haar tweede thriller. Het verhaal draait met name om twee personages: een man die zijn geheugen kwijt is en gespecialiseerd neuroloog Emma Lewis, beiden zeer boeiende karakters. Arts en patiënt bouwen een hechte vertrouwensband op, wat uiteindelijk ook gevaarlijk blijkt te zijn.

Emma Lewis is een gespecialiseerd neuroloog en is in eerste instantie verheugd dat ze onderzoek mag doen naar dit speciale geval. Als ze dit onderzoek succesvol kan afronden, kan dit haar veel prestige en een goede reputatie opleveren. Ze onderzoekt Mr. Nobody om zo te ontdekken, of zijn geheugenverlies echt is of dat hij iedereen voor de gek houdt, maar dit laatste lijkt niet het geval. Ook probeert ze op allerlei manieren zijn hersenen te prikkelen, zodat mogelijk zijn geheugen weer terugkomt.
Naast de zoektocht naar de identiteit van Mr. Nobody wordt Emma Lewis ook geconfronteerd met een vervelende gebeurtenis uit haar verleden. Deze gebeurtenis heeft grote impact gehad op Emma en haar familie en wordt nu weer opgerakeld.

Auteur Catherine Steadman heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Hoewel in het verhaal ook medische termen worden gebruikt, worden deze duidelijk uitgelegd, waardoor deze ook voor een leek begrijpelijk zijn. De hoofdstukken hebben een afwisselende lengte en zijn geschreven vanuit wisselend perspectief. Emma Lewis voert hierin de boventoon.

De spanning is in deze thriller aanwezig, doordat tot de laatste bladzijden onduidelijk is wie Mr. Nobody in het echt is. De opbouw van dit mysterie is rustig en het antwoord wordt pas op de laatste pagina’s van het boek onthuld. Daarnaast is er spanning rond het verleden van Emma Lewis, want wat is er gebeurd, waardoor zij een andere naam heeft gekregen en zij een trauma heeft opgelopen? Uiteindelijk blijkt dit minder spannend te zijn dan dat het in het begin lijkt.

Mr. Nobody is een prettig geschreven thriller van auteur Catherine Steadman. Het boek eindigt in een climax, waarmee het verhaal duidelijk afgerond wordt. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Mr. Nobody | Auteur: Catherine Steadman | Karakter Uitgevers | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 376 pagina’s | ISBN13: 9789045219561 | Verkrijgbaar sinds: januari 2020 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 03-05-2020 | Prijs: €19,99 – e-book €8,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.