Fred en de rare vogel


Recensie Fred en de rare vogel door Sandra Hutchison:
Sommige vogels zijn leuk, andere wat minder….

Het is alweer vijf jaar geleden dat het eerste prentenboek van illustrator Pépé Smit over het (heel erg eigenwijze) hert Fred uitkwam. Om dat te vieren is er nu weer een compleet nieuw avontuur over Fred verschenen. Inclusief een speciale mini-uitgave van de klassieker Fred het (heel erg eigenwijze) hert.

In dit nieuwe avontuur speelt Fred samen met Konijn verstoppertje in het bos. Maar Fred raakt tijdens het zoeken naar zijn vriend afgeleid. Er zit een pestvogel in de boom en die roept wel hele nare woorden naar Fred. Fred vraagt of de vogel misschien ook wat lieve woorden kan roepen. Dat kan en wil de vogel ook wel, maar of Fred daar nou zo vrolijk van zal worden…

De illustraties van Pépé Smit herken je misschien wel aan haar stijl van haar illustraties in het NRC Handelsblad en de Groene Amsterdammer. Fred het (heel erg eigenwijze) hert was haar prentenboekdebuut. Daarna verschenen in deze serie nog Fred zoekt vriend, Fred wil ook naar school en Fred kan niet slapen. Pépé Smit schreef en tekende ook Pluis is het zat en Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees.

Net als de eerder verschenen delen bruist ook dit nieuwe verhaal rondom Fred weer van de droge humor. Het verhaal leest dan ook prettig voor en zal zowel bij jong als oud een glimlach op het gezicht toveren. De in natuurlijke tinten afgebeelde illustraties ogen eenvoudig en zijn grappig. De dieren zijn voor jonge kinderen direct herkenbaar en sluiten als gegoten aan bij het verhaal.

Fred en de rare vogel is een fijn boek om in huis te halen. Het voorlezen van dit boek is een aangename positieve afsluiting van de dag. Fred is een serieuze aanrader en misschien wel de meest komische prentenboekenreeks voor jong en oud.

★★★★★
Titel: Fred en de rare vogel | Website |  Auteur en illustrator: Pépé Smit | Uitgeverij De Harmonie | Categorie: prentenboek | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789463361026 | Verkrijgbaar sinds: 24-04-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 04-05-2020 | Prijs: €14,90 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.