Strijder


Recensie Strijder door Devika van Steeg:
Strijder is het vierde deel in de Talon Saga en het spannende vervolg op Jager.

Nadat Riley het leven van Garret heeft gered, wordt het duidelijk dat het verbond tussen Talon en de orde definitief is verbroken. De orde heeft geen leider meer en is een grote chaos, terwijl Talon alleen maar sterker lijkt te worden. Ember, Garret en Riley beseffen maar al te goed dat ze Talon moeten stoppen. Ze bedenken een plan en nemen contact op met Dante. Een ontmoeting met Dante leidt ze echter direct in de val van de vijand.
Ember moet zich gedwongen overgeven aan Talon en ook zij krijgt de schokkende waarheid te horen. Talon blijkt nog sterker en nog gruwelijker dan ze dachten. Als Ember afgezonderd gevangen wordt, zetten de jongens met wat hulp alles op alles om haar te bevrijden. Zal het hun lukken om haar te bevrijden? Wat zullen ze allemaal ontdekken over Talon?

Ondertussen krijgt ook Dante de ware kracht van Talon te zien. Talon blijkt een meester te zijn in klonen en heeft een heel leger klaarstaan voor een aanval. Het is aan Dante om deze klonen te leiden in de strijd tegen de vijanden van Talon. Zal het hem lukken om deze strijd te winnen? Wat is het bestemde lot voor de vijanden van Talon?

Strijder sluit goed aan op Jager. In Strijder krijg je voor het eerst een duidelijke blik achter de schermen van Talon. Zoals de titel al suggereert, zit Strijder vol met spanning en strijd. Zo krijg je iets mee van de onderlinge strijd tussen Embers menselijke kant en haar draak. Daarnaast staat het verhaal centraal rondom de strijd tussen Talon en hun vijanden.

Na lang wachten is het eind van de driehoeksverhouding eindelijk daar. Ember heeft besloten met wie ze wil zijn. Voor mij was de keuze geen verrassing.
Verschillende oude personages waaronder Mist, Jade en wat drakenjongen maken hun terugkeer in het verhaal. Ik vind dit zeker een leuke toevoeging en dit maakt het verhaal ook wel echt compleet.

Kagawa leidt je met Strijder direct naar het hol van de vijand, waarna Ember en haar vrienden zich opmaken voor de eindstrijd tegen Talon. Maar is dit wel de eindstrijd? Wat kunnen we nog verwachten in het slot genaamd Inferno?

★★★★
Titel: Strijder | Originele titel: Legion | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij HarperCollins | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789402724806 | Verkrijgbaar sinds: 27-7-2017 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 05-05-2020 | Prijs: €15,00 – e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.