Scones & Spotlights


Recensie Scones & Spotlights door Devika van Steeg:
Scones & spotlights is het eerste deel in de serie Liefde, natuurlijk en het is het debuut van Susan Muskee.

Cleo leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een gezellige groep vriendinnen, een nieuw baantje bij het café The rolling scones en ze doet aan yoga. Bij yoga zit ze in de middaggroep, hoewel dit toch altijd wel haasten is. De belangrijkste reden dat ze niet in een groep later wil trainen, is een blonde jongen genaamd Sjoerd. Ze is tot over haar oren verliefd op hem. Zal het haar lukken om deze liefde te uiten en zijn hart te veroveren?

Cleo’s passie is muziek. Als ze tijdens de kerstborrel een liedje moet zingen, doet ze dat met plezier. Wat ze echter niet weet, is dat het optreden is gefilmd en met behulp van haar vriendin Sophie regelrecht bij de media terechtkomt. Voordat ze het weet, is haar video het gesprek van de dag en wordt ze uitgenodigd om mee te doen aan Singer-Songwriter Superstar, de nieuwste talentenjacht. Hoe zal Cleo het vinden om in de spotlights te staan?

Scones & Spotlights is een verhaal vol met vriendschap, spotlights en natuurlijk liefde. De aspecten die misschien wel het meest in het boek voorkomen, zijn haar werk en de talentenjacht. Hierdoor vind ik de titel echt heel passend.

De schrijfstijl is heel soepel waardoor het boek makkelijk wegleest. De gevoelens en gedachten van Cleo komen goed in het verhaal naar voren. Hierdoor krijg je een goed beeld van Cleo. Je hebt het idee dat je bijna naast Cleo in het verhaal staat tijdens het lezen.

In het boek komen verschillende belangrijke personages voor. De vriendinnen van Cleo, Sjoerd en haar baas Hannah zijn hier voorbeelden van. Elk personage probeert Cleo op zijn of haar eigen manier te helpen en te supporten. Zij zijn dan ook haar grootste fans. Wat ik leuk vind, is dat je ook van deze personages een breed beeld krijgt, doordat ze veel voorkomen in het verhaal. Hierdoor wordt het verhaal een compleet geheel.

Scones & spotlights bevat veel humor en is niet al te zoetsappig. Muskee heeft een goede balans weten te vinden tussen liefde en drama. Mijn favoriete stukje humor in het boek is het gedeelte na de eerste liveshow. Daarnaast brengt ook Murphy, de hond van Sjoerd, veel humor in het verhaal.

Voor wie houdt van een lekker boek dat ook nog eens makkelijk leest, is dit debuut een absolute aanrader. Het boek laat je een paar uurtjes lekker genieten. Ik ben zeker benieuwd naar de volgende delen en de verhalen van de andere vriendinnen, want één ding is zeker: er kan nog heel veel gaan gebeuren in het leven van Cleo en haar vriendinnen.

Een goed begin van deze serie. Ik zie zeker veel potentie in de boeken van Susan Muskee en geef dan ook met veel plezier 4,5 sterren.

★★★★
Titel: Scones & Spotlights | Serie: Liefde, natuurlijk – deel 1 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij Loft Books-Ambo Anthos | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als e-book | 238 pagina’s | ISBN13: 9789047205333 | Verkrijgbaar sinds: 24-4-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 06-05-2020 | Prijs: €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.