De grote boze vos


Recensie De grote boze vos door Sandra Hutchison:
Volwassen humor in stripformaat.

De Franse illustrator en filmmaker Benjamin Renner heeft met De grote boze vos (originele titel: Le grand méchant Renard) een hilarisch stripverhaal op de markt gebracht. Deze komische strip over een veel te lieve vos werd in 2016 al gewaardeerd met de FNAC-prijs voor de beste strip en terecht. In 2017 was Benjamin Renner tevens co-regisseur voor de film over dit vermakelijke verhaal, genaamd Le Grand méchant Renard et autres contes.

Het verhaal is eenvoudig. Een vos waagt met regelmaat een poging op de boerderij. Hij heeft wel trek in een kippetje, maar de boerderijdieren zijn totaal niet onder de indruk van de streken van de vos. Zijn maatje de wolf kan het niet langer aanzien en geeft vos een briljante tip: pik gewoon de eieren. Na een paar pogingen slaagt vos in deze nieuwe missie, maar dan trekt wolf een nieuw plan. Vos moet de eieren uitbroeden en dan wachten tot de kuikens vet genoeg zijn om ze op te peuzelen. De kuikens blijken trouwe wezentjes te zijn. Maar dan krijgt vos geen hap meer door zijn keel…

illustratie: Benjamin Renner

Dit dikke stripalbum is een ‘must-have’ voor elke stripalbumliefhebber. Er is vermoedelijk heel wat uurtjes bloed, zweet en tranen in deze bundel gestoken, wat een werk moet dit geweest zijn. Maar het resultaat mag er zeker wezen. Beslist geen miskoop! Het vrij lange verhaal is fantastisch komisch in beeld gebracht (let vooral op de mimiek) en de bijhorende korte teksten zijn ijzersterk. Het geheel is behoorlijk lachwekkend en leest vlot weg. Een tijdloos liefdevol verhaal uit het dierenrijk (niets menselijks is hun vreemd) vol sarcasme en droge humor. Aanrader!

★★★★★
Titel: De grote boze vos | Leesfragment | Auteur en illustrator: Benjamin Renner | Uitgeverij Scratch Books | Categorie: stripalbum | Uitvoering: paperback | 192 pagina’s | ISBN13: 9789492117694 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2017 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 07-05-2020 | Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.