Inferno


Recensie Inferno door Devika van Steeg:
Inferno is het vijfde en laatste deel van de Talon Saga. Hoe zal dit gaan aflopen?

Nu Ember en haar vrienden de westelijke basis hebben weten te verdedigen en Dante hebben verslagen, is er nog maar één ding dat ze kunnen doen. Ze moeten zich op een andere locatie verstoppen en voorkomen dat de oudste draak de wereld overneemt.
Samen met Riley en Garret gaat Ember op reis naar de Amazone. Ze zijn hierheen geroepen door de op een na oudste draak en tevens de eerste rebel. Hij heeft belangrijke informatie voor de vrienden. Met behulp van deze informatie zetten de vrienden een missie op om de fokdrakinnen te bevrijden. Zal het hun lukken om hen te bevrijden?

Ondertussen is Talon bezig met een enorm leger klonen voor te bereiden op de eindstrijd. De vrienden beseffen dat ze deze strijd niet alleen aan kunnen en schakelen de hulp van St. Joris, oosterse draken en andere rebellen in. Zal het hun lukken het leger te verslaan? Zullen ze de eindstrijd winnen?

Inferno begint meteen in de Amazone, waardoor het boek niet direct aansluit op Strijder. Het verhaal tussen deze twee boeken in wordt echter een paar hoofdstukken later wel verteld. Dit laatste deel bevat een groot aantal belangrijke personages, hoewel het verhaal vanuit vier van hen wordt verteld. Elk van deze personages is echt een toevoeging aan het verhaal. Zo is Jade de connectie met de oosterse draken, terwijl Mist een topspion is die aangestuurd wordt door haar opdrachtgever.

Waar Kagawa je in Strijder stapsgewijs meenam in de strijd, doet ze het wat rustiger aan in Inferno. Beide missies worden eerst tot in detail uitgewerkt, voordat ze zich daadwerkelijk in het hol van de vijand begeven.

Ik vind Inferno de minst soepele schrijfstijl in deze serie hebben. Dit komt mede, doordat er na een boek vol roekeloze strijd, opeens wordt nagedacht over het vechten. Hierdoor is het verhaal net iets minder vlot, maar dit mag de pret zeker niet drukken.

Al met al een goed einde van deze serie vol met draken, gevechten en avontuur.

★★★★
Titel: Inferno | Originele titel: Inferno | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij HarperCollins | Categorie: Young Adult| Verkrijgbaar als paperback en e-book | 348 pagina’s | ISBN13: 9789402701135 | Verkrijgbaar sinds: 15-05-2018 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 07-05-2020 | Prijs: €15,00- e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.