Alles is onderhandelbaar


Recensie Alles is onderhandelbaar door Fany van Hemelen:
Alles is onderhandelbaar is een zelfhulpboek, maar het voelt zo niet aan. Met als subtitel 5 technieken om te krijgen wat je wil, is de toon van het boek gezet.

Als carrièrecoach, motivational speaker en hoogleraar wijdt Meg Myers Morgan je in in de geheimen van onderhandelen. Wanneer je aan onderhandelingen denkt, dan lijkt dit vaak over je werk of een product te gaan, maar niets is minder waar. Door haar woorden wordt duidelijk dat onderhandelen eigenlijk in ons binnenste plaatsvindt en dat het niet gaat over afspraken maken met anderen. Eerst moet je helder krijgen hoe je zelf de dingen ziet en hoe je de zaken gaat aanpakken, pas dan kun je ermee naar buiten komen.

Haar dochters, die slim onderhandelen over bijvoorbeeld een koekje krijgen, zijn een heerlijk voorbeeld over hoe het anders kan en op welke manier je je doel gemakkelijker kunt bereiken. In dit interessante boek komt het nastreven van perfectie door, vooral vrouwen, onder druk te staan. We kunnen immers onmogelijk in alles even hard uitblinken. De auteur zegt dat we door naar onze eigen intuïtie te luisteren en de ruis te filteren we veel meer resultaat hebben. Ambitieus zijn mag, maar het moeten onze dromen zijn die we volgen en niet de verwachtingen van anderen.

Meg Myers Morgan onderzoekt in vijf hoofdstukken hoe we juist kunnen onderhandelen. Niet door aan de wensen van iemand anders te voldoen, te concurreren of de eisen van de maatschappij slaafs na te streven, bereiken we wat we willen bekomen. Het is door te willen, kiezen, bepalen en krijgen dat we de juiste weg volgen.

Door humoristische anekdotes uit haar eigen leven en de ervaringen van haar studenten te analyseren, toont ze aan dat op elk vlak van je leven deze tactieken nuttig en breed toepasbaar zijn.

We mogen wat meer onbescheiden zijn, ons hart volgen en geen verlangens van anderen projecteren op onszelf. Kiezen wat ons hart ons ingeeft en durven volharden in deze keuzes of ze net bijsturen, maar op onze eigen voorwaarden, dat zijn enkele van de tips. De auteur zegt dat het perfect willen zijn en het zichzelf identificeren met anderen, wat typisch vrouwelijk is, zorgt voor verwarring en onzekerheid. Vaak veranderen we onze plannen of we durven ze zelfs niet uit te voeren uit schrik om niet aan de hoge druk te voldoen. We denken ook meer dat we ons moeten vergelijken met andere vrouwen, maar niemand wil exact hetzelfde, ook al denken we soms van wel. Toch kunnen ook mannen deze gevoelens ervaren en is dit boek voor een breed publiek.

Alles is onderhandelbaar is een fascinerend boek dat verlicht wordt met humor en zelfspot, en door zijn eerlijke getuigenissen je aan het denken zet.
Als je meer resultaat wilt in eender welk domein van je leven, dan is dit een aanrader om te lezen.
Als je eenmaal je de toolkit van Alles is onderhandelbaar onder de knie hebt, wordt je leven eenvoudiger, lichter en je krijgt meer waar jij van droomt.

★★★★
Titel: Alles is onderhandelbaar | Leesfragment | Auteur: Meg Myers Morgan | Karakter Uitgevers | Uitvoering : paperback | ISBN13: 9789045217673 | 304 pagina’s | Verkrijgbaar sinds: 20-01-2020 | Categorie: lifestyle | Recensent : Fany Van Hemelen | Datum recensie 09-05-2020 | Prijs paperback €21,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.