Steenkoud


Recensie Steenkoud door Devika van Steeg:
Let op! Recensie bevat spoilers over Witheet.

Steenkoud is het tweede deel in de Dark Elements trilogie.

Layla heeft het moeilijk. Haar liefde Roth heeft zich opgeofferd voor haar jeugdliefde Zayne, de wachters vertrouwen haar niet meer en als klap op de vuurpijl raakt ze haar gave om zielen te zien kwijt. Layla’s gaven lijken zich echter wel verder te ontwikkelen en ze lijkt meer te kunnen dan ooit. Maar als er op een dag allemaal rare dingen gebeuren op school en dit incident zich vaker lijkt te herhalen, vraagt Layla zich af wat er toch allemaal aan de hand is. Ligt het probleem bij haar of is er iets groters aan de hand?

Nu Roth er niet meer is, probeert Zayne Layla zo goed mogelijk te steunen. Zijn ware gevoelens voor Layla komen naar boven en al snel raken de twee ook op romantisch gebied closer dan ooit. Er is alleen een groot probleem. Layla kan niemand met een ziel kussen, maar als Zayne Layla op een dag toch kust, gebeurt er iets raars. Zal Layla zijn ziel wegnemen? Wat veroorzaakt de verandering in Layla’s gaven?

Na een overvloed aan liefde voor Roth in Witheet, raakt Layla nu beland in een typische driehoeksverhouding. Doordat Roth in de vuurpoelen zit, krijg je telkens een glimp in het liefdesleven van Zayne en Layla te zien. Ik vind dit een leuke afwisseling in het verhaal. Als Roth op een dag terugkeert van de vuurpoelen, staat Layla’s liefdesleven echter op zijn kop. Voor wie moet ze kiezen?

Roth heeft gelukkig ook meer nieuws over de incidenten. Ze worden veroorzaakt door een demon genaamd de Lilin. De Lilin zijn eerder uitgeroeid. Hoe kan het dat er nu weer eentje opduikt en wie is hij eigenlijk? Wat voor gevaren brengt de Lilin met zich mee? Samen moeten ze ervoor zorgen dat ze de Lilin stoppen. Zal dit hun lukken?

De schrijfstijl van Steenkoud verloopt soepeler dan het eerste deel, waardoor het verhaal net iets sneller wegleest.

De personages worden nog verder en beter uitgewerkt. Zayne wordt in Steenkoud net als Layla verder uitgewerkt, hoewel er bij Roth alleen maar meer duidelijk wordt over zijn achtergrond. Ik hoop dat in het laatste deel van deze trilogie alle personages nog verder worden uitgewerkt en er nog meer liefde te zien zal zijn.

Het verhaal eindigt met een onthulling, die meteen zorgt voor een enorme cliffhanger. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het laatste deel Ademloos. Een goed vervolg op Witheet. Ik geef dan ook 4 sterren.

★★★★
Titel: Steenkoud | Originele titel: Stone cold touch | Serie: Dark Elements – deel 2 | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: young-adult, new-adult, paranormaal | Verkrijgbaar als e-book | 402 pagina’s | ISBN13: 9789020539097 | Verkrijgbaar sinds: 14-4-2020 | Datum recensie: 12-05-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Prijs: €9,99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.