Ademloos


Recensie Ademloos door Devika van Steeg:
Ademloos is het spannende laatste deel in de Dark Elements trilogie.

Nu Layla weer zielen kan zien, en zo de ware identiteit van de Lilin heeft achterhaald, is iedereen in shock. Niemand had verwacht dat Layla’s beste vriend Sam de Lilin is. Stacey en Layla zijn dan ook in diepe rouw. Layla probeert haar vriendin te troosten en doet een belofte. Zal ze deze belofte wel kunnen nakomen? Wat moet ze allemaal ervoor doorstaan?

Ook is de tijd gekomen waarin Layla een keuze moet maken. Kiest ze voor de wachter Zayne, die ze nooit meer zou kunnen zoenen of gaat ze voor de demon Roth, met wie ze wel kan zoenen? Daarnaast komt Layla nog meer over zichzelf te weten. Wil ze wel zijn wie ze is? Wat staat haar te wachten?
Samen moeten de vrienden alles op alles zetten om de Lilin voor altijd te stoppen. Hierbij lopen ze tegen enkele complicaties aan. Wat zullen ze moeten opofferen in deze strijd? Zal het hun lukken de Lilin voor eens en altijd te verslaan en de wereld te redden?

Het plot van Ademloos is het meest duistere in de serie en draait naast de liefde ook om de dood. Desalniettemin is de plot van Ademloos in mijn ogen wel de sterkste in de serie.

In Ademloos moet de lezer afscheid nemen van veel zaken. Al vrij snel wordt de driehoeksverhouding verbroken en heeft Layla haar keuze gemaakt. Daarnaast wordt ook een van mijn favoriete personages uit het verhaal gehaald. Om al dit verlies te compenseren heeft Armentrout humor duidelijk in het verhaal laten doorkomen.

De personages van Zayne en Roth worden in Ademloos niet veel verder uitgewerkt. Layla leert daarentegen steeds meer over haar verleden en over de toekomst. Dit is dan ook een mooie toevoeging aan haar personage. In dit verhaal krijgt ook Cayman, een vriend van Roth, een belangrijke rol. Met zijn hulp ziet Layla in met wie ze wil zijn. Cayman heeft een nuchtere kijk op alles, waardoor ook hij een goede portie humor met zich meebrengt.

In Ademloos lijken de mensen wel bijna verdwenen, aangezien het verhaal zich vooral focust op de paranormale wezens. Dit is echter geen tekortkoming, juist doordat het verhaal zich richt op het paranormale. Hierdoor komt de spanning goed naar voren.

Wanneer de eindstrijd gestreden wordt, zijn de paranormale wezens in overvloed aanwezig. Hierdoor wordt het gevecht nog heftiger. Layla moet misschien wel de belangrijkste beslissing in haar leven nemen in deze strijd. Wat is deze beslissing? Zal het haar lukken de eindstrijd te winnen?

Ademloos is het spannende eind in de Dark Elements serie en het verhaal bevat alle benodigde aspecten. Door de prettige schrijfstijl leest het verhaal ook nog eens heel vlot. Ik geef Ademloos dan ook 4,5 sterren.

★★★★
Titel: Ademloos | Originele titel: Every last breath | Serie: Dark Elements | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: new adult, paranormaal | Verkrijgbaar als e-book | 343 pagina’s | ISBN13: 9789020539127 | Verkrijgbaar sinds: 14-04-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 13-05-2020 | Prijs: €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.