Schrijf je boek in 1 jaar


Recensie Schrijf je boek in 1 jaar door Sandra Hutchison:
Veel mensen lopen met het idee rond om een boek te schrijven. Maar wanneer en hoe begin je?

Auteurs Jacqueline Zirkzee, Jet Hoogerwaard en Michelle Shanti zijn ervaringsdeskundigen op dat gebied. Zij hebben ooit de stoute schoenen aangetrokken en begonnen daadwerkelijk met het schrijven van een boek. Inmiddels hebben ze alle drie mooie boektitels op hun naam staan waar ze trots op kunnen zijn.

Om die mensen te helpen die met dezelfde droom rondlopen als waar zij ooit mee rondliepen (een eigen boek uitbrengen), staken de dames de koppen bij elkaar. Ze brachten een scheurkalender uit vol schrijftips. Dat bleek een groot succes. Alleen het nadeel was dat er aan het eind van het jaar weinig over was van de kalender en je dan als beginnend schrijver geen naslagwerk meer had. Daarom is er nu het handzame boek Schrijf je boek in 1 jaar. Hier heb je een langere tijd plezier van.

Ook zelf loop ik al jaren met verhalen in mijn hoofd die ik ooit een keer op papier zou willen zetten, maar altijd lijkt er weer iets anders belangrijker. En wie zit er nu te wachten op mijn verhalen? Voor de auteurs van dit hulpboek is dit ook een bekend fenomeen. Naast alle nuttige schrijftips is in het boek dan ook veel aandacht besteed aan alle zogenaamde smoezen om niet te hoeven beginnen.

Daarnaast vind je bij de diverse onderwerpen ook vermakelijke stukjes tekst over de ervaringen die de auteurs zelf hebben gehad op schrijfgebied. Dit geeft het boek een verrassend persoonlijk tintje. Als lezer (en beginnend schrijver) voel je je hierdoor als het ware door de dames gesteund. Hun tips, de oefeningen en hun verhalen komen nooit betuttelend over. Het geheel voelt als een aangename steun in de rug.

Naast de vele tips in het boek wordt er ook veel uitgelegd in het boek. Bijvoorbeeld welke schrijfstijlen er zijn, wat een synopsis is en dergelijke. Daarnaast staat het boek bomvol praktische en soms ook confronterende schrijfoefeningen. Ook al zou je boek er toch nooit komen, door deze confronterende oefeningen te doen leer je in elk geval jezelf goed kennen.

De opdrachten kun je direct op de daarvoor bestemde lege ruimte in vullen. Zo wordt het boek echt je persoonlijke naslagwerk. Inhoudelijk zit het boek goed in elkaar. De uitleg en de oefeningen staan echt op een logische volgorde. Er is goed over de inhoud nagedacht door de drie auteurs en op de vormgeving valt niets aan te merken.

Voor eenieder die er van droomt een eigen boek uit te brengen, is dit motiverende boek absoluut een aanrader. Met dit boek kan je daadwerkelijk aan de slag en krijgt je boek, als je even doorbijt, haast als vanzelf vorm. Het zaadje is geplant, aan jou (en mij) de taak het af te maken.

★★★★
Titel: Schrijf je boek in 1 jaar | Leesfragment | Auteurs: Michelle Shanti, Jet Hoogerwaard, Jacqueline Zirkzee | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: lifestyle | Uitvoering: paperback | 275 pagina’s | ISBN13: 9789492883544 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 21-05-2020 | Prijs: €20,- | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.