The Netherlands at its best


Recensie The Netherlands at its best door Sandra Hutchison:
Throughout The Year

Dit prachtig vormgegeven boek staat vol met de meest indrukwekkende foto’s van Nederland.
Het geeft een visueel beeld van alles wat ons kleine landje groot maakt.

De teksten in het boek zijn in het Engels waardoor het boek toegankelijk is gemaakt voor de internationale markt. Op het pakkende voorwoord na zijn de teksten verder kort maar krachtig. Deze teksten geven een korte uitleg over wat de foto’s de kijker proberen te vertellen.

De meeste foto’s spreken echter voor zich, een tekst is (bijna) overbodig. Werkelijk aan alles in Nederland lijkt gedacht. Waaronder onze eigenaardige tradities en feesten, zoals Koningsdag en het Sinterklaasfeest. Grote bekende steden als Amsterdam, Maastricht en Rotterdam komen in dit boek rijkelijk aan bod. Evenals de andere bekende toeristische trekpleisters. Maar ook minder bekende locaties komen aan bod. Bovendien krijgt ook de zakelijke kant van de Nederlanders de nodige aandacht. Denk daarbij onder andere aan onze moderne architectuur, de briljante dijkenbouw en de kleurrijke bollenvelden. Hierdoor is het boek het ideale relatiegeschenk om aan buitenlandse zakenpartners aan te bieden.

Los van de eerder genoemde foto’s zijn er ook veel seizoens- en natuurfoto’s in het boek opgenomen, waaronder de terugkeer van de wolf, de adelaar en de bever. Maar ook kuddes wilde paarden, zeehonden en mooie foto’s van uilen zul je al bladerend aantreffen.

Foto: Frans Lemmens

Frans Lemmens reisde in het verleden als reisleider de wereld over. Fotografie was altijd al een passie voor hem. In 1986 besloot hij als natuur- en reisfotograaf verder te gaan. Zijn foto’s over de Sahara leverden zijn eerste boek op. Veel boeken volgden. De eerste uitgave van The Netherlands at its best verscheen in 2014. In deze herziene uitgave zijn er een flink aantal foto’s aan de bundel toegevoegd.

Op diverse foto’s in het boek komt de eigenaardige kant van ons Nederlanders aan bod. Vooral de mensenmassa’s op het strand en bij festivals doen nu wat vreemd aan. Juist nu we even niet af kunnen reizen naar verre oorden vanwege het Coronavirus, is dit boek een juweeltje om te koesteren. Het helpt je herinneren aan alle moois dicht bij huis.

De foto’s nodigen uit om ze met regelmaat te bekijken. Een ieder die de luxe heeft een koffietafel te bezitten, doet er goed aan dit boek speciaal daarvoor aan te schaffen. Dit boek is geen boek dat je eenmalig bekijkt om het vervolgens achter in een kast weg te stoppen.

Een pronkstuk is The Netherlands at its best zeker voor hotels, een exemplaar van het boek op iedere hotelkamer zal door internationale gasten zonder twijfel gewaardeerd worden. Dit naslagwerk maakt me als Nederlander stiekem weer trots op ons land. Wat heeft Nederland toch veel mooie natuur en cultuur te bieden. Aanrader!

★★★★★
Titel: The Netherlands at its best | Subtitel: Throughout The Year | Leesfragment | Fotografie: Frans Lemmens | Fontaine Uitgevers | Categorie: Lifestyle, reizen | Uitvoering: hardcover | 240 pagina’s | ISBN13: 9789059565333 | Verkrijgbaar sinds: april 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-05-2020 | Prijs: €31,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.