Muis & Draak – Ridder Griezel


Recensie Muis & Draak-Ridder Griezel door Sandra Hutchison:
Een ongewone vriendschap

Ridder Griezel is een nieuwe uitgave in de populaire boekenreeks Muis & Draak. Met het grappige verhaal richt auteur Dirk Nielandt zich op kinderen vanaf circa 7 jaar. Het avontuurlijke verhaal is geschreven op leesniveau AVI-M5. Sommige woorden in de tekst zijn extra groot en vet afgedrukt waardoor het lezen minder snel saai wordt.

Wat het lezen ook stimuleert, zijn de fantastische illustraties in het boek van Marjolein Pottie (1970). De tekst wordt regelmatig afgewisseld met een leuke (pagina vullende) prent. Haar illustraties verschenen al in heel veel prentenboeken. In 1997 kreeg ze de Boekenpauw voor haar prentenboek Muu (met Geert De Kockere).

Illustratie: Marjolein Pottie

In dit verhaal beleven de vriendinnen Muis en Draak een spannend avontuur. Ze ontdekken een kasteel waarin het volgens de geruchten flink spookt. Oud Mannetje waarschuwt hen voor het gevaar, maar Muis is nergens bang voor en behoorlijk nieuwsgierig. Samen met Draak gaat ze het kasteel binnen om het gevaar te trotseren, maar zullen ze het kasteel ooit nog kunnen verlaten?

Het boek leest vlot weg en is een aanrader voor jongens en meisjes vanaf ongeveer zeven jaar. Het verhaal bevat naast de nodige spanning ook veel humor. De makers weten wel hoe ze de jonge lezers geboeid moeten houden.

Ridder Griezel is bovendien ook een aanrader en een leuk cadeau voor de wat jongere kinderen. Het verhaal laat zich prima lenen als voorleesboek en echt eng wordt het nooit. Hierdoor maken kleuters alvast kennis met het leuke tweetal en kunnen ze het boek als ze iets ouder geworden zijn alsnog zelf lezen.

Een leuk feitje is dat Ketnet de animatiereeks Ridder Muis op tv zal brengen, een jeugdserie gebaseerd op de boeken over Muis en Draak.

★★★★★
Titel: Ridder Griezel | Serie: Muis & Draak | Leesfragment | Auteur: Dirk Nielandt | Illustrator: Marjolein Pottie | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: zelflezen | leesniveau AVI-M5 | Leeftijd: 7 plus | Uitvoering: hardcover | 56 pagina’s | ISBN13: 9789462914605 | Verkrijgbaar sinds: 26-02-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 26-05-2020 | Prijs: €15,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.