Voor altijd verlangen


Recensie Voor altijd verlangen door Soraya Latten:
Dood en liefde als bondgenoten

Imre is parkwachter in een natuurpark waarbij hij veel last heeft van activisten. Dan erft hij het strandhuis van zijn tante, waarin zich een geheim bevindt. Zijn wraakzuchtige zussen proberen via een list achter dit geheim te komen. Dan besluit Imre een gevaarlijke tocht door het park te maken waarbij zijn vijanden hem achtervolgen.

Voor altijd verlangen bespreekt verschillende thema’s die momenteel erg belangrijk zijn, waaronder kwaliteit van leven, natuurbeheer en liefde. Deze thema’s zijn zeer geschikt voor een spannend maar romantisch verhaal. In dit boek kwamen deze thema’s helaas niet goed tot hun recht doordat de schrijfstijl langdradig was. Hierdoor werden er per onderwerp zoveel details toegevoegd dat je uiteindelijk verstrikte in onbelangrijke details zonder het hoofdpunt te onthouden.

In dit boek lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, zo zie je bijvoorbeeld hoe Imre denkt en in het leven staat, maar komt ook het leven van zijn zussen en tante aan bod, zodat je een compleet beeld krijgt van hoe de situatie is geworden zoals hij is. In het begin van het verhaal word je al nieuwsgierig gemaakt naar de onderlinge band tussen Imre en zijn zussen. Want waarom liet Imre’s tante hem haar strandhuis na en gaf zij zijn zussen maar een paar sieraden van weinig waarde. Hier kom je gaandeweg het verhaal steeds verder achter en dit maakt dat je zeker verder wilt lezen, maar ook hier worden veel details besproken die, naar mijn idee, weinig toevoegen en alleen afleiden van het werkelijke verhaal.

Door deze extra informatie was het moeilijk om in het verhaal te komen en te blijven, waardoor ik het verhaal makkelijk weglegde en er maar weer moeilijk inkwam als ik wilde doorlezen. Helaas heeft dit het leesplezier erg beïnvloed.

Gilbert heeft wel veel moeite gedaan om onderlinge relaties helder te bespreken en de redenen waarom een band is zoals hij is, wordt goed duidelijk gemaakt. Zo was het bijzonder te lezen waarom de milieuactivisten achter Imre aan zaten en hoe ver zij wilden gaan om de dieren te ‘redden’ die Imre met duidelijke reden afschoot. Dit kwam door de Nederlandse activisten die al meerdere jaren protesteren tegen het afschieten en/of laten sterven van dieren op de Oostvaardersplassen dichtbij en maakt het daarom levendig voor de lezer.

Dus ondanks dat het moeilijk is om in het boek te komen, heeft het zeker elementen waardoor het de moeite waard was om te lezen.

Gilbert Keyzer debuteerde in 2015 met zijn boek Albert en de doden, waarna hij nog 8 andere romans schreef. Voor altijd verlangen is zijn tiende roman. Gilbert woont in Almere.

★★★
Titel: Voor altijd verlangen | Auteur: Gilbert Keyzer | Uitgeverij: Boekscout | Categorie: roman | Verkrijgbaar als paperback | 254 pagina’s | ISBN13: 9789463894074 | Verkrijgbaar sinds: 5-7-19 | Recensent: Soraya Latten | Prijs: €21,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.