All in


Recensie All in door Antoinette van Steeg:
Het verhaal dat je in ware liefde laat geloven

Heb jij je ware liefde snel gevonden? In All-in vertelt Ron Simpson een verhaal over echte liefde die binnen 48 uur tot een huwelijk leidde. Zijn ouders zijn namelijk zo snel getrouwd en na 48 jaar nog steeds gelukkig met elkaar.

De vrolijke cover vol met hartjes straalt gelijk al een hoop liefde uit. De subtitel Het verhaal dat je in ware liefde laat geloven zorgt ervoor dat ik nieuwsgierig en geprikkeld raakte. Hoezo zou je niet in ware liefde geloven? De inhoud van het boek kent net zo’n liefdevolle en sprankelende uitstraling.

All in is een dun boekje met maar 160 bladzijden. Het verhaal is dan ook zo uitgelezen. Na een paar uurtjes sla je het boekje al weer dicht. Het verhaal begint met het kennismaken van Trev, die in zijn militaire tenue na jaren uitzending op weg is naar huis. Daarna maken we kennis met Nour, die samen met haar moeder in Londen is voor een korte vakantie. Er ontstaat een spontane kennismaking die uiteindelijk zal leiden naar hun huwelijk. Wanneer Nour weer terug naar huis in Tel Aviv vliegt, besluit Trev haar achterna te reizen. Het huwelijk zal uiteindelijk beloond worden met kinderen, waaronder Ron.

Ron Simpson heeft het verhaal met een vlotte pen en simpele bewoording geschreven. Het verhaal blijft vrij oppervlakkig. Toch voel je de liefde waarmee hij het verhaal met de lezer wil delen. Hij wil zo graag dit verhaal delen met de lezer, dat hij vergeten lijkt om er diepgang aan te geven. Hierdoor miste ik de feeling met het verhaal en voelde het bijna onwerkelijk aan.

Toch geeft All in door zijn vrolijke insteek en vlotte schrijfstijl de lezer wel het gevoel dat ware liefde bestaat. Ik denk dat als het boek wat meer diepgang gehad zou hebben en de personages meer uitgewerkt waren, dit een verhaal was geworden dat ik volledig in mijn hart had gesloten. Want zo mooi kan pure en echte liefde ook zijn!

Ron Simpson is in het dagelijks leven naast auteur een manusje-van-alles. Hij heeft veel gereisd, is columnist geweest, maar ook cocktailbarman. Nu is hij een veel geboekte spreker en eigenaar van het ondertussen wereldberoemde restaurant The Avocado Show.

All in is een leuk boekje om eens tussendoor te lezen. Het zal de lezer een liefdevol en vrolijk gevoel geven dat ware liefde ook in een kort tijdsbestek echt kan bestaan. Ron’s ouders zijn hiervan zeker een mooi voorbeeld.


★★★
Titel: All in | Subtitel: Het verhaal dat je in ware liefde laat geloven | Leesfragment | Auteur: Ron Simpson | Uitgeverij Unieboek Het Spectrum | Categorie: roman, biografie | Verkrijgbaar als hardcover, e-book en luisterboek | 160 pagina’s | ISBN13: 9789000367368 | Verkrijgbaar sinds: 28-01-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: -2020 | Prijs: €15.00, e-book € 9.99, luisterboek € 9.99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.