De onvoldoende


Recensie De Onvoldoende door Fany Van Hemelen:
Zeke Daniels is niet gewoonweg een hufter, het is een klootz*k.

Doordat hij zich gedraagt als enorme eikel, houdt Zeke Daniels mensen op een afstand. Hij heeft geen interesse in een relatie… Dat hebben de meeste eikels niet. Uitgaan met een meisje? Samen een stelletje vormen? Nope. Niets voor hem. Het lukt hem amper de relatie met zijn familie te onderhouden*.* Zelfs zijn eigen vrienden mogen hem niet. Althans, niet echt.

Waarom blijft hij dan maar denken aan Violet DeLuca? Lieve, stille Violet… Zijn tegenpool op alle vlakken. Het licht tegenover zijn duisternis. Zelfs haar naam klinkt als een zonnestraaltje, als een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ en al die andere ellende.
Voilet, die hem bijles moet gaan geven omdat hij anders zakt voor een belangrijk tentamen…
Voilet, die langzaam maar zeker zijn hufterhart binnendringt…
Voilet, die er achterkomt wie Zeke Daniels daadwerkelijk is…
Misschien niet eens zo’n hufter als hij iedereen wil doen geloven.

De Onvoldoende is het tweede en verrassende deel van deze sexy New Adult reeks. Opnieuw gaat het liefdesverhaal over twee tegengestelde karakters, die elkaar aantrekken en ja het verhaal is gekruid met stomende scènes, humor en gevatte conversaties, maar het is veel meer dan dat.

Zeke, de worstelaar en klootzak van het jaar is geen relatiemateriaal. Nee, hij is voor vele vrouwen de perfecte natte droom, maar diep in zijn hart wil hij meer. Toch heeft hij een air van arrogantie en vrouwenverslinder rond zich hangen. Deze stoere worstelaar heeft zich verschanst in zijn fort en dat lijkt onneembaar.

Totdat hij de stille en stotterende, maar ongelooflijk aantrekkelijke Violet DeLuca ontmoet. Zij moet hem helpen om te zorgen dat hij slaagt voor zijn tentamen biologie. In het begin is dit meisje geïntimideerd door Zeke’s verschijning, maar het lot heeft beslist en door haar werk komen ze meermaals in contact met elkaar.

Wanneer hij door Coach, de trainer van het worstelteam , gedwongen wordt om leuke dingen te ondernemen met Kyle, een jongen uit hun sociale project, is dit het begin van een speciale relatie. Als Kyle dan ook nog wil optrekken met Summer, waarvoor Violet zorgt, zijn de grappige en dramatische conversaties de start van een bijzondere relatie. Stilaan blijkt de klootzak misschien toch niet zo’n hufter te zijn, hoewel hij zich wel zo gedraagt.

De Onvoldoende is een pikant verhaal, maar in dit boek is er ook aandacht voor de karakterontwikkeling en het verleden van de hoofdpersonages. Het valt me op dat dit boek over meer gaat dan seks en daarom voel ik me echt betrokken bij hun goede en kwade momenten. Net zoals in het eerste deel wordt het verhaal afwisselend door de ervaringen van de twee hoofdpersonages ingevuld. Het taalgebruik komt soms raar over, maar past bij de doelgroep, en de auteur is gegroeid in het schrijven van deze serie. Zaken uit het eerste deel, die toen onduidelijk bleven, worden nu wat helderder. Het is ook leuk om Jameson en Oz, de hoofdrolspelers uit De Bijles, af en toe ook tegen te komen in dit vervolg. Soms zou ik Zeke zo een schop onder zijn kont willen geven voor de manier waarop hij de mensen rondom hem behandelt. Waarna ik dan weer smelt, als hij lief is voor wie hij graag ziet, want ook dat, hoewel diep verstopt in zichzelf, heeft de hufter in zich.

De Onvoldoende is, naast lekker prikkelend leesvoer, vooral hartverwarmend door de beschreven emoties. Deze story heeft inhoud en heeft me meegesleept, ontroerd en ja ik geef het toe me soms zelfs kwaad gemaakt.

Hou je van een sensueel verhaal met power en een uitgewerkt plot, dan is De Onvoldoende zeker een aanrader. Het is sexy, vertederend en grappig en maakt duidelijk hoe ingewikkeld relaties soms kunnen zijn. Er zitten onverwachte twists in en het laat zien hoe schijn en zijn niet hetzelfde zijn. De Onvoldoende is dus zeker een New Adult must-read.★★★★
Titel: De onvoldoende | Serie: Hoe versier ik een hufter-deel 2 | Auteur: Sara Ney | Uitgeverij Tinteling Romance | Verkrijgbaar als : e-book | ISBN 13: 9781386494225 | Categorie: New Adult | Verschenen sinds mei 2020 | Datum van recensie 04-06-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum recensie: 08-06-2020 | Prijs e-book €7.99 | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.