De roadtrip van je leven


Recensie De roadtrip van je leven door Sheila Vermeulen:
Wat is erger? De reis of de reisgenoot?

Als Eline er alleen maar aan denkt, raakt ze al in paniek, laat staan dat ze het ook echt moet doen. Maar dat hoorde ze haar vriendin toch vragen? Of ze met de auto helemaal naar Sicilië wilde komen? Alsof Bé niet weet dat ze sinds haar ongeluk geen auto meer durft te rijden. De opmerking die daarna volgt, is zo mogelijk nog erger. Het broertje van Bé zal meegaan, zodat hij kan rijden. Marcus, die ze sinds die ene dag verafschuwt. Moet ze daar dagenlang samen mee in een auto gaan zitten?

Wat heeft hij zich nu weer op de hals gehaald. Waarom laat hij zich toch altijd overhalen om dingen te doen die hij eigenlijk helemaal niet wil doen. Natuurlijk vindt hij het leuk om zijn zus te zien en kan hij een vakantie best goed gebruiken. Maar een roadtrip met Eline? Oké, vroeger had hij een oogje op haar, tot hij hoorde wat ze over hem zei. En dan krijgt hij tot overmaat van ramp ook nog werk mee. Dit voelt dus echt niet als op vakantie gaan.

“Zijn handen voelden zweterig aan. Straks zou ze naast hem in de auto stappen. Na al die tijd. Dagenlang met z’n tweeën in een afgesloten, veel te kleine ruimte. Zou ze hem nog steeds beschouwen als het kleine, kinderachtige broertje van haar beste vriendin? Hij snoof.” -Lizzie van den Ham & Lily Frank

Toch stappen de twee samen in de auto, maar de vijandigheid is duidelijk voelbaar. Dat wordt een hele lange en moeizame reis. Of kunnen Eline en Marcus er toch nog iets van maken?

Het lezen van De roadtrip van je leven van Lily Frank en Lizzie van den Ham is echt een heerlijke en zonnige belevenis.

Het woord belevenis heb ik bewust gekozen, omdat ik de mooie plekken die bezocht worden, echt voor me kon zien. Alsof ik vanaf mijn bank mee mocht kijken door de ogen van Eline en Marcus.

Daarnaast heeft het boek ook een leuk interactief karakter, doordat de reisblog van ‘Eline’ echt bestaat. Je kunt daar de reis helemaal volgen door middel van allerlei foto’s en verhalen. In het boek is een link te vinden naar de blog. Het bekijken hiervan is echt de moeite waard en vergroot de leesbeleving.

De interactie tussen de twee reisgenoten, Eline en Marcus, spreekt tot de verbeelding. Je kunt je heel goed voorstellen hoe ongemakkelijk vooral het eerste deel van de reis moet voelen. Doordat Eline en Marcus beiden een deel van het verhaal voor hun rekening nemen, leer je hen van meerdere kanten steeds beter kennen. De combinatie van de leuke personages en de mooie roadtrip pakt, wat mij betreft, heel goed uit.

Aan het verhaal en de bijbehorende blog kun je merken dat Lizzie van den Ham en Lily Frank een deel van de reis zelf hebben gemaakt. Zowel Lizzie van den Ham als Lily Frank is een pseudoniem, waarbij de eerste zelfs uit een duo bestaat. Twee van de auteurs hebben in Rome de auto gepakt en zijn samen naar de eindbestemming op Sicilië gereden.

In De roadtrip van je leven zorgen de reis, de blog, Eline, Marcus en mensen die ze tijdens de reis en op de eindbestemming ontmoeten, voor de, al eerder genoemde, fijne belevenis. Het bonusmateriaal achterin het boek is leuk, maar ik zou genoeg hebben gehad aan de gelukzalige roes, waar het verhaal mij mee achterliet. Ik geef dit boek 4.5 sterren.★★★★
Titel: De roadtrip van je leven | Auteur: Lizzie van den Ham & Lily Frank | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 324 pagina’s | ISBN13: 9789463988780 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 12-06-2020 | Prijs: €18.96, e-book €5.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.