De paarden van Olympus 2- Het verloren veulen


Recensie Het verloren veulen door Fany Van Hemelen:
De paarden van Olympus 2

Wat is dit een grappig en magisch vervolg op Pippa’s Race. Het verhaal betovert door nieuwe avonturen van Pippa en haar paard Zef en kan perfect als standalone gelezen of voorgelezen worden.

Pippa en haar paard Zef ( Zephypr) leven nu bij Bas aan de voet van de godenberg Olympus. Ze proberen beiden hun plaats te zoeken in deze wereld, maar wanneer Pippa een bijzonder veulen ontdekt in een oude tempel, verandert hun leven opnieuw. Ze probeert het dier te verbergen, omdat het gezien wordt als vloek en brenger van de onverwachte storm. Wanneer haar plan mislukt, besluit ze het veulen terug te brengen naar het godenrijk. Dit is niet zonder gevaar voor haar, want eigenlijk hoort ze hier niet langer thuis. Toch doet haar liefde voor paarden haar, ondanks de risico’s, zonder twijfelen deze beslissing nemen. Tijdens haar bizarre reis ontmoet ze Hero. Deze aparte en betweterige jongen zou een afstammeling van de god Hercules zijn. Op Olympus zien ze monsters in plaats van goden en er woedt een oorlog in deze aparte wereld. Samen gaan ze op zoek naar het waarom en hoe van het verdwijnen van de goden, halfgoden en hun gevleugelde paarden. Pippa en Hero worden bijgestaan in hun strijd door de magie die hen vergezelt of omringt.

Het verloren veulen is net zoals het eerste deel spannend, maar dit boek is vooral leuk door de groeiende vriendschap tussen Pippa en Hero. Pippa bewijst opnieuw dat ze eigenwijs is, gek is op paarden en dat ze durft tegen schenen te schoppen om de wereld te redden. Hero lijkt de betweterige Hercules-afstammeling, maar net als Pippa probeert hij zijn weg te vinden in een ongewone wereld. Samen gaan ze op zoek naar een oplossing om iedereen terug thuis te krijgen. Tijdens hun tocht komen ze stilaan dichter tot elkaar en leren ze dat ze niet zo anders zijn dan ze eerst dachten.

Het verloren veulen is  in een prachtige hardcover uitgebracht en bevat leuke weetjes over de Griekse mythologie, heel veel liefde voor paarden en een bijzondere opdracht. Dit boek heeft meerdere magische elementen in zijn verhaal, heldhaftige of net niet – personages en grappige conversaties. De thema’s zijn jaloezie, vriendschap, onmacht en paarden. Het fantasieverhaal onderstreept hoe belangrijk het is om jezelf te blijven in elke situatie. Vaak is het buitenbeentje net nodig om de boel op te schudden, anders te durven zijn en soms zelfs voorbestemd om belangrijke missies uit te voeren.

Het verloren veulen is een leuke afsluiter van de tweedelige serie De paarden van Olympus, waarbij ik vaak hardop moest lachen om de capriolen van de personages. Deze fratsen werden zowel uitgevoerd door mensen als goden en zelfs paarden en net deze combinatie maakt het speciaal.

Eigenlijk jammer dat dit het laatste deel is, maar het einde is wel mooi bedacht en uitgewerkt. De doelgroep gaat genieten van de heerlijke avonturen op de berg Olympus.

★★★★
Titel: Het verloren veulen | Serie: De paarden van Olympus- deel 2 | Auteur: Kallie George  | Uitgeverij Gottmer | Uitvoering: Hardcover | ISBN13: 9789025768355 | 208 pagina’s | Categorie: jeugdboek- fantasie | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Prijs: €15,99 | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.