Verlies me. Niet.


Recensie Verlies me. Niet. door Antoinette van Steeg:
Laura Kneidl sluit met  het boek Verlies me. Niet. het tweeluik af waarin Sage en Luca de hoofdrol spelen. Dit tweede deel sluit naadloos aan op het eerste deel Raak me. Niet. Een groot pluspunt is dat beide boeken in een maand tijd zijn uitgebracht, waardoor je nog goed in het verhaal zit.

Deel een eindigde met een enorme cliffhanger, die in deel twee op een prachtige wijze wordt opgepakt. Sage en Luca zijn stapelgek op elkaar, maar waarom kan hun liefde niet gewoon lopen zoals bij anderen?

Sage is op zoek naar een eigen kamer, maar zo makkelijk is het nog niet. De universiteit start weer na de vakantie en het leven lijkt voor iedereen weer gewoon verder te lopen. Sage heeft nog steeds moeite met haar verleden en besluit, mede om geldredenen, in groepstherapie verder te gaan. Hier ontdekt ze hoe anderen met hun problemen omgaan en vindt ze steun bij een van de vriendengroep, die ook in therapie is. Zal Sage haar angsten onder controle kunnen krijgen?

Ondertussen blijven Sage en Luca om elkaar heen draaien. Zou de liefde tussen de twee sterk genoeg zijn? De problemen die beiden kennen in hun privésituatie zorgen ervoor dat de twee elkaar nog beter leren kennen. Hoe zal het Sage en Luca verlopen? Zit er een toekomst in hun relatie?

Verlies me. Niet. sluit goed aan op Raak me. Niet. Stap voor stap leert de lezer Sage en Luca nog beter kennen. Wanneer de privésituatie de problemen eerst bij Luca in hun relatie openbaart en niet veel later bij Sage, merken de twee hoe de ander hierin staat. Kunnen ze elkaar helpen? Zal dit hun relatie sterker maken of juist niet?

Laura Kneidl heeft een dijk van een tweeluik geschreven dat ook nog eens heerlijk wegleest. Zowel Sage als Luca heb ik echt leren kennen en de afsluiting van het boek zorgt voor een tevreden gevoel. Ik hoop dat Kneidl nog heel veel van zulke verhalen blijft schrijven. Het verhaal zit boordevol emotie, liefde, hoop en vertrouwen. Dit tweeluik is niet zomaar een New adult boek, maar er zitten ook echt thema’s in die het verhaal compleet maken.

Ik heb genoten van Verlies me. Niet. Het verhaal bouwt zich langzaam op, maar door de gebeurtenissen eromheen blijft de verhaallijn continu interessant. Voor ik het wist, was ik alweer halverwege het verhaal. Leuk om te zien is dat aan het begin van het boek een playlist te vinden is. De meeste liedjes zijn van deze tijd. En de liedjes passen goed bij de gebeurtenissen in het verhaal.

Verlies me. Niet. is een boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Het verhaal heeft mij weten te raken en ik heb na het lezen nog even nagenoten van dit tweeluik.

★★★★
Titel: Verlies me. Niet. | Leesfragment | Auteur: Laura Kneidl | Uitgeverij Zomer & Keuning  | Categorie: roman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789020535860 | Verkrijgbaar sinds: 26-05-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 16-06-2020 | Prijs: € 15.99 en e-book € 9.99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.