Brandend verlangen


Recensie Brandend Verlangen door Sheila Vermeulen:
Gered door de knappe brandweerman?

Oeps, daar sta je dan, in jouw slaapshirt, zonder sleutels voor een dichte deur en jouw huisgenoot is er ook niet. Dat is dus behoorlijk ongemakkelijk. Desiré weet dan ook niet wat ze moet doen. Ze staat tenslotte niet voor haar plezier in deze outfit op straat. Hoe komt ze nu binnen?

Dan ziet Desiré een brandweerwagen naderen. Gelukkig biedt een van de brandweermannen zijn hulp aan. En dat is niet zomaar een brandweerman. Ze wordt geholpen door een wel heel knap exemplaar, die ze na deze ontmoeting niet meer uit haar hoofd kan zetten. Ze moet continu aan hem denken, terwijl ze niet eens weet hoe hij heet.

“Ik kon niet meer praten, niet meer slikken, niet meer ademen. Zijn ogen glansden in het oranjege licht van de lantaarnpaal en er lag een vriendelijke glimlach rond zijn lippen. Op zijn kaaklijn groeide een baard van een dag en ik kreeg zin om mijn handen over de stoppels te wrijven. Zijn blonde haar was kort en in een vlot model geknipt. En dat alles was verpakt in een brandweerpak.” -Lily Frank

Haar huisgenote Cissy vindt dat Desiré deze brandweerman moet zien te vinden. Maar hoe pak je dat aan, als er in jouw stad zoveel brandweerkazernes en nog meer brandweermannen zijn?

In Brandend Verlangen van Lily Frank kun je meegenieten met de crush van Desiré, op de brandweerman die haar uit een ongemakkelijke situatie heeft gered.

Lily Frank neemt je mee in de dagdromen die Desiré heeft over haar, nog onbekende, reddende engel. Het is duidelijk dat ze hem opwindend vindt, maar je kunt ook merken dat Desiré hoopt op meer dan alleen aantrekkingskracht. Ze hoopt op ware liefde.

Desiré is een ideaal personage voor deze novelle. Zeker in een wat korter verhaal, is het fijn als de personages je direct aanspreken. Er is tenslotte toch minder ruimte voor uitgebreide introducties. De start van het verhaal en het direct tot de verbeelding sprekende hoofdpersonage trekken je in deze novelle al snel over de streep.

Iets in de manier waarop Desiré haar brandweerman probeert te vinden, laat je als lezer al een beetje vooruit denken. Het geeft de ruimte om rondom deze zoektocht met Desiré mee te fantaseren. En wie wil er nu niet af en toe eens heerlijk wegdromen bij de liefde en de weg daarnaartoe.

Brandend Verlangen van Lily Frank bevat, naast het feelgoodverhaal van Desiré, ook nog een kort bonusverhaal dat voor wat diversiteit zorgt. Je kunt in dit boek dus dubbel genieten van de liefde. Brandend Verlangen, inclusief bonusverhaal, krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Brandend Verlangen | Auteur: Lily Frank | Uitgeverij Polder Publishers | Categorie: feelgood, New Adult | Verkrijgbaar als e-book | 108 pagina’s | ISBN13: 9781393098829 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-6-2020 | Prijs: e-book €1,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.