Groot Gluurboek: Dinosauriërs


Recensie Groot Gluurboek: Dinosauriërs door Soraya Latten:
Laat de paleontoloog in jezelf los tijdens dit spannende graafavontuur. Beweeg het vergrootglas en zoek de fossielen. Leer ondertussen steeds iets meer over de verschillende dinosauriërs.

Dit boek is echt geweldig om te zien. Op de voorkant kun je een van de vergrootglazen al zien en al wat bewegen, zodat je het principe kunt zien voor de rest van het boek. Al vanaf de eerste bladzijde zit je kind, en de volwassene ook, al in het boek.

Het Groot Gluurboek is zo opgezet dat je de verschillende soorten dinosauriërs als vanzelf leert kennen, zoals de planteneters, vleeseters, vliegende en de zwemmende dino’s. Onder elk kopje vind je de verschillende dinosauriërs die eronder vallen en sommige kun je vinden in het graafgedeelte, waar het vergrootglas is, per dinosaurus wordt aangegeven of je iets van hem kan vinden in dit gedeelte.

Helaas gaat het vergrootglas vrij vaak stroef en gaat die niet ver genoeg naar de zijkanten om de volledige fossielen te kunnen zien, dit maakt dat kinderen soms een beetje moeten gokken of het fossiel bij de juiste dino hoort. Dit is echt heel jammer, omdat juist dit het boek zo leuk maakt.
Gelukkig kun je het vergrootglas wel iets omhoog tillen, waardoor je alles wel volledig kunt zien. Het is aan te raden om dit niet door je kind te laten doen, daar is het boek te kwetsbaar voor. 

De teksten zijn kort en duidelijk en geven een helder beeld van deze bijzondere dieren. Deze tekst wordt begeleid door prachtige platen van de desbetreffende dinosaurus zodat je kind direct ziet hoe de dinosaurus er in het echt uitziet. Omdat ze daarna mogen gaan zoeken naar het fossiel, blijft het boek ook de aandacht houden en leren kinderen spelenderwijs erg veel over dinosauriërs.
★★★★
Titel: Groot Gluurboek: Dinosauriërs | Auteur: Camilla de La Bedoyère | Uitgeverij Davidfonds | Categorie: Jeugdboek, leerzaam | Verkrijgbaar als: hardcover | 22 pagina’s | ISBN13: 9789002270192 | Verkrijgbaar sinds: januari 2020 | Recensent: Soraya Latten | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.