De Sofrologiemethode


Recensie De Sofrologiemethode door Fany Van Hemelen:
Eenvoudige technieken voor een relaxter, gelukkiger en gezonder leven

De Sofrologiemethode is niet alleen in inhoud rustgevend, maar ook de prachtige uitgave met lichte kleuren, een aangename lay-out en goede indelingen met praktische en inspirerende oefeningen is een genot om te ontdekken.

Eenvoudig, overal toepasbaar, met resultaat op verschillende domeinen van je leven, het lijkt wel tovenarij en toch is dit wat sofrologie met je doet. Soms wordt het het nieuwe mindfulness genoemd, maar of dit echt zo is, dat laat ik over aan jou om uit te zoeken.

Sofrologie kun je vertalen als de studie van bewustzijn en harmonie. Anders gezegd: “Sofrologie oordeelt niet over een situatie, brengt je aandacht naar het hier en nu en geeft je handvatten om te kijken welke oplossingen voor jouw vragen op dat ogenblik de juiste zijn.”

Het boek begint met een korte introductie over het ontstaan, de betekenis en de uitvoering van sofrologie. Het leert je dat in sofrologie oosterse en westerse technieken gecombineerd worden om op tien verschillende terreinen een positieve invloed uit te oefenen.

Het is duidelijk dat De Sofrologiemethode je leert om door simpele technieken op zoek te gaan naar meer harmonie, energie of focus in je leven. Naast stressbeheersing, meer zelfvertrouwen en een beter welzijn kun je je richten op betere prestaties en een uitstekende voorbereiding op een uitdaging.

Zelf was dit voor mij het moment om aan mijn emotionele veerkracht te werken. De oefeningen heb ik uitgeprobeerd en herhaald zoals voorgesteld en inderdaad na een tijdje wordt dit een gewoonte en voel je het resultaat. De hoofdstukken focussen zich telkens op één doel en geven dan steeds opnieuw praktische tips, kleine dagdagelijkse oefeningen die snel uit te voeren zijn, en de thuisoefeningen, waarvoor je wat meer tijd nodig hebt. Er zijn zelfs per doel enkele programma’s bijgevoegd als je een leidraad wilt.

Wat erg leuk en motiverend aan dit non-fictie boek is, is dat het ideeën geeft, die jij naar je eigen invulling gebruikt. Je kunt het hele boek eerst doornemen of kiezen voor een bepaald idee waarop je je aandacht vestigt. Het is laagdrempelig, vlot en informatief en het geeft je tools om in de praktijk onmiddellijk mee aan de slag te gaan.
Het laat jou de keuze hoe je er mee omgaat en benadrukt dat het voor iedereen binnen zijn grenzen mogelijk is om sofrologie toe te passen. De bodyscan, aan het begin van elke sessie, kun je ook gerust overslaan of net eerst uitvoeren, voordat je aan de oefening begint.

De Sofrologiemethode is jouw gids om op jouw tempo te starten om relaxter, gelukkiger en gezonder te gaan leven. Het is ook een perfect cadeau door zijn heerlijke uitvoering en prikkelende inhoud.

★★★★★
Titel: De sofrologiemethode | Subtitel: Eenvoudige technieken voor een relaxter, gelukkiger en gezonder leven | Auteur: Florence Parot | Uitgeverij Altamira | Uitvoering: paperback | ISBN13: 9789401304597 | 208 pagina’s  | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Categorie: lifestyle | Datum van recensie: 28-06-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Prijs € 17.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.