Zilveren vleugels


Recensie Zilveren vleugels door Hannie van Grol:
Sterke vrouwen?

Zilveren vleugels is het vervolg op Gouden kooi. Hierin hebben we kennis gemaakt met Faye Adelheim, die zich losmaakte van haar dominante man, een eigen bedrijf met de toepasselijke naam Revenge startte en genadeloos wraak nam op haar ex-man.

Inmiddels woont Faye met haar dochtertje en moeder in het buitenland. Dat haar dochtertje nog in leven is, moet ze ten koste van alles geheimhouden, omdat ze anders het risico loopt, dat haar verleden haar noodlottig wordt. Haar bedrijf Revenge floreert en de toekomst lacht haar toe.

Vlak voor de uitbreiding van haar bedrijf naar de Verenigde Staten, komt ze erachter dat het bedrijf langzaamaan overgenomen wordt door een onbekend iemand die de aandelen naar zich toetrekt. Om het bedrijf te redden moet ze naar Stockholm toe om orde op zaken te stellen. Samen met Kerstin, haar trouwe assistente, vertrekt ze naar Zweden en daar contacteert ze een paar vrouwen die ze uit haar verleden kent, die haar daarbij moeten helpen. Samen vormen ze een sterk team en er lijkt weer licht te komen aan het eind van de tunnel.

Maar dan hoort ze dat haar ex-man Jack, die in de gevangenis zat, ontsnapt is samen met een medegevangene. Vanaf dat moment speelt de dreiging dat hij haar weet te vinden, ook een grote rol. Samen met de andere vrouwen stort ze zich op het terugwinnen van de aandelen en tegelijkertijd wordt Faye verliefd op David, zodat ze het gevoel heeft weer een gelukkige toekomst te hebben.

Zilveren vleugels is het tweede deel van deze serie die oorspronkelijk als tweeluik zou uitkomen, maar op het eind blijkt dat er toch nog een derde deel mogelijk is, omdat er nog een persoon over is, op wie Faye wraak wil nemen. Als groot fan van de serie rond Erica en Patrick Hedström in Fjällbacka vond ik Gouden kooi al van een veel mindere kwaliteit en dit tweede deel scoort niet veel hoger. Het boek ontstijgt net een romannetje uit de Bouqetreeks. Het grote voordeel is dat Camilla Läckberg wel kan schrijven, maar de inhoud laat te wensen over.

De zogenaamd sterke vrouwen die opgevoerd worden, vallen als een blok voor een sexy man en laten zich net zo intimideren als de kindvrouwtjes uit Gouden kooi. Belangrijk voor hen zijn geld, onafhankelijkheid , seks, slimheid en natuurlijk schoonheid en uiterlijk vertoon, zoals dure merkkleding en bijpassende accessoires. Af en toe gedragen de vrouwen zich als verliefde tieners en aan de andere kant laten ze hun sterke kanten wel zien, maar hun geweten speelt geen enkele rol in het geheel. Iedereen die niet in hun straatje past, wordt genadeloos uit de weg geruimd.

De schrijfstijl van Camilla Läckberg is vlot en toegankelijk. Je leest het boek in no time uit. Wat een mooie toevoeging is, zijn de flashbacks naar de jeugd van Faye. Je leert haar achtergrond kennen, waardoor je een beter inzicht krijgt in haar persoon en haar drijfveren. Wie uit is op een Scandinavische thriller, zal zeker teleurgesteld worden. Maar voor wie zin heeft in een feelgoodroman met een bepaalde dosis spanning, is het aan te raden eerst Gouden kooi te lezen en daarna pas Zilveren vleugels, omdat dat het leesplezier verhoogt.

★★★
Titel: Zilveren vleugels | Auteur: Camilla Läckberg | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 336 pagina’s | ISBN13: 9789044354447 | Verkrijgbaar sinds: 28-05-2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 06-07-2020 | Prijs: €24.99, e-book €11,.99 en luisterboek €12.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.