Fout


Recensie Fout 1 – Fout door Sheila Vermeulen:
Hier wil je de man van jouw dromen dus niet tegenkomen.

Elke keer nadat hij koffie bij haar is komen halen, kan ze niet stoppen met fantaseren over wat hij allemaal met haar zou kunnen doen. Sophie weet dat ze dat beter niet kan doen. Ze kent hem niet en valt eigenlijk ook altijd op de verkeerde mannen. Haar vorige vriendje was nota bene homo, maar daar kwam ze pas na twee jaar achter. Ze maakt op dat gebied dus duidelijk niet de beste keuzes.

Zij werkt, naast haar studie, in een koffiebar met de dubieuze naam Grind Me. Hij is de vaste klant, waar ze elke week opnieuw naar uitkijkt. Sophie vindt hem ontzettend sexy. Sterker nog, ze krijgt al kippenvel als hij alleen nog maar haar naam zegt.

Wanneer Sophie tijdens haar bezoek aan de studentenkliniek op de gynaecoloog wacht, krijgt ze de schrik van haar leven. De gynaecoloog is de man waar ze al haar fantasieën op los heeft gelaten. Dit is echt heel erg Fout.

“De deur zwaait open en Marie komt naar binnen. Met Luke. Koffiebar-Luke. Het colbertje dat hij vanmorgen droeg is weg, vervangen door een doktersjas. De pruimkleurige das waar ik een paar uur eerder zo van gecharmeerd was zit nog steeds stevig om zijn nek geknoopt. O, mijn god. Mijn droomverliefdheid is gynaecoloog.” -Jana Aston

De omschrijving van Fout van Jana Aston laat je al vermoeden dat je een new adult verhaal met humor gaat lezen. En dit wordt je, zeker in het begin, ook geboden.

Fout is grappig, ongemakkelijk, erotisch en, in woord en daad, behoorlijk expliciet. Sophie belandt regelmatig in situaties die een lach bij de lezer zullen veroorzaken. Het feit dat ze er dan ook van alles uitflapt, maakt het vaak nog grappiger. Daarnaast heeft ze vrienden die al helemaal geen blad voor de mond nemen.

Sophie’s personage is open en ongedwongen. Alhoewel ze nog behoorlijk onervaren is, is ze zeker niet verlegen. Ondanks dat ze zich makkelijk laat leiden, durft ze wel voor zichzelf op te komen en uit te spreken wat ze wil. Luke daarentegen is veel meer gesloten. Hij is dominant, zelfverzekerd en toch ook heel zorgzaam. Pas tegen het eind krijg je wat meer inzicht in zijn personage.

Gevoelsmatig ontbrak het in Fout een beetje aan een goede balans tussen verhaal en erotiek. Voor mij persoonlijk sloeg deze iets te veel door naar de seksuele kant. Terwijl het boek wel ruimte biedt voor meer uitgewerkte andere verhaallijnen. Dat neemt echter niet weg dat het verhaal soepel loopt, vlot leest en leuke personages heeft.

Fout van Jana Aston is een behoorlijk uitgesproken new adult boek, waar liefhebbers van erotisch getinte verhalen die worden gecombineerd met wat humor, zeker van zullen genieten.

★★★★
Titel: Fout | Serie: Fout – deel 1 |Auteur: Jana Aston | SVM Publishing | Categorie: New Adult | Verkrijgbaar als Paperback en e-book | E-book 198 pagina’s | ISBN13: 9789493030534 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-07-2020 | Prijs: e-book €6.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.