Zilveren Vleugels


Recensie Zilveren Vleugels (Faye 2) door Sheila Vermeulen:
Wat ben je bereid te doen om niet alles te verliezen?

Na alles wat er is gebeurd, heeft Faye haar leven inmiddels op orde. Haar ex-man Jack zit in de gevangenis, ze heeft een prachtig huis in het buitenland en haar bedrijf Revenge is zo’n groot succes, dat ze aan uitbreiding naar de Verenigde Staten werkt. Ze geniet van haar nieuwe bestaan met de mensen waar ze van houdt en ze durft eindelijk te ontspannen.

Terwijl Faye zich bezighoudt met de volgende stap van Revenge, komt ze tot de ontdekking dat er zakelijke transacties plaatsvinden, die een gevaar kunnen zijn voor de toekomst van haar bedrijf. En wanneer Faye in het nauw gedreven wordt, vecht ze keihard terug.

“Verboden gedachten drongen zich op. Wat als het te laat was? Wat als ze Revenge niet zou kunnen redden? Wat als ze de afgelopen twee jaar onvoldoende op haar hoede was geweest en de vijand ongemerkt dichterbij had kunnen sluipen? Ze zou het zichzelf nooit vergeven.” -Camilla Läckberg

Om Revenge te redden, schakelt ze de hulp in van een aantal vrouwen uit haar verleden. Als ze wil dat hun plan slaagt, zal Faye een aantal mensen moeten vertrouwen. Maar zijn deze mensen haar vertrouwen waard?

Zilveren Vleugels van Camilla Läckberg is het vervolg op Gouden Kooi en het tweede boek in een tweeluik over het personage Faye.

Zilveren Vleugels is het eerste boek dat ik van deze auteur las en had daardoor nog niet echt een idee over wat ik kon verwachten. En juist bij dit boek denk ik, dat wat je ervan verwacht, meer dan normaal, zal bepalen wat je ervan vindt. Verwacht je een bloedspannende thriller, dan zul je misschien teleurgesteld worden. Maar hou je op zijn tijd van een fijn en niet al te ingewikkeld verhaal dat loopt en leest als een trein, dan zu-l je dit boek waarschijnlijk, net als ik, met ontzettend veel plezier lezen.

De vrouwen die een belangrijke rol spelen in dit deel, worden door Camilla Läckberg neergezet als sterke en zelfstandige vrouwen. Vrouwen die door de weg die ze hebben bewandeld, niet bereid zijn om hun verworven vrijheid ooit nog op te geven. De drang om in controle te blijven is in het hele boek, en bij iedere vrouw op een andere manier, duidelijk voelbaar.

Het verhaal van Faye vindt plaats in het heden, maar het wordt afgewisseld met gebeurtenissen uit haar jeugd. Dit geeft de lezer een extra inkijk in haar personage, de redenen van haar overlevingsdrift en de drang om zichzelf, en de mensen van wie ze houdt, te beschermen.

Het feit dat ik Gouden Kooi niet heb gelezen was geen belemmering om van Zilveren Vleugels te genieten. Er wordt op slimme wijze teruggekeken naar eerdere gebeurtenissen, waardoor het verhaal goed te volgen is.

Alhoewel ik heb begrepen dat het hier om een tweeluik gaat, biedt het einde mogelijkheden voor een vervolg. In hoofdlijnen is het verhaal afgerond, maar het heeft een los eindje. Zilveren Vleugels was wat mij betreft een geslaagde kennismaking met deze auteur en krijgt vier sterren.

★★★★
Titel: Zilveren Vleugels (Faye 2) | Auteur: Camilla Läckberg | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 336 pagina’s | ISBN13: 9789044354447 | Verkrijgbaar sinds: 28-05-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-07-2020 | Prijs: €24.99, e-book €11.99, luisterboek €12.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.