Janne & Jamila-Samen op de fiets


Recensie Janne & Jamila-Samen op de fiets door Sandra Hutchison:
Hartverwarmende vriendschap

In deze leuke verhalenbundel maak je kennis met Janne en Jamila. Zij zijn de beste vriendinnen en zitten bij elkaar in de klas. Niets kan hun scheiden, samen maken ze van alles mee op school, maar ook in hun vrije tijd.

Auteur Kristien Hemmerechts (1955) heeft al heel wat jeugdboeken en prentenboeken op haar naam staan. Haar debuut Een zuil van zout verscheen in 1987. Ze heeft dus al heel wat schrijfervaring en dat is te merken. De vijf eigentijdse verhalen die je in dit boek aan zult treffen, lezen gemakkelijk weg. Kristien gebruikt geen moeilijke woorden waardoor het boek Janne & Jamila-Samen op de fiets voor kinderen vanaf een jaar of negen prima te volgen is. Je wordt als vanzelf meegenomen in de belevingswereld van deze twee sympathieke scholieren. De verhalen gaan over alledaagse dingen en de verhalen zullen dan ook grotendeels herkenbaar zijn voor de jonge lezers.

Op subtiele wijze weet Kristien Hemmerechts diverse moderne thema’s en problematiek in de vermakelijke verhalen te verwerken zonder hier al te lang bij stil te staan. Waaronder echtscheiding, cultuurverschillen, lichamelijke ontwikkeling, verliefd zijn en vriendschap. De energieke foto’s in het boek zijn het werk van Diana Putters. Hierop staan telkens de twee meisjes uit de verhalen afgebeeld, waardoor de lezers een levendig beeld krijgen van de personages.

De belevenissen van dit ondernemende tweetal smaken naar meer en ik hoop dan ook dat dit het begin zal zijn van een complete nieuwe serie over deze twee sympathieke tienermeisjes. Aanrader! Vooral voor meisjes vanaf een jaar of negen.

★★★★★
Titel: Janne & Jamila – Samen op de fiets | Leesfragment | Auteur: Kristien Hemmerechts | Illustrator: Diana Putters | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: jeugdboeken, zelflezen | Leeftijd: 9 + | Uitvoering: hardcover | 96 pagina’s | ISBN13: 9789462914575 | Verkrijgbaar sinds: 26-02-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 15-07-2020 | Prijs: €16.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.