Misverstand in de middle of nowhere


Recensie Misverstand in de middle of nowhere door Lore van Dun:
Misverstand in de middle of nowhere is het verhaal van Dorothee. Haar vriend vertrekt naar het buitenland en daarbovenop verliest ze ook nog haar baan. Net dan krijgt ze het nieuws dat haar grootvader is overleden. Ze had al jaren geen contact meer met hem, maar toch was hij nog haar enige levende connectie met haar overleden vader. Nu is ze ook dat kwijt. Als ze dan van de notaris het bericht krijgt dat ze zijn boerderij heeft geërfd onder voorwaarde dat ze er dertig aaneengesloten dagen gaat wonen, vertrekt ze. Als ze eenmaal daar is, beseft ze nog meer wat een goede herinneringen ze hier als kind heeft gemaakt. Naast de herinneringen is er nog een verassing aanwezig. Er lijkt namelijk nog iemand te wonen. Wes had een hele goede band met haar grootvader, ze zitten dus een maand lang met elkaar opgescheept.

Ik had al kennisgemaakt met Lis Lucassen door haar sports-romance en new-adult boeken. Ik was dus heel benieuwd naar deze feelgoodroman van haar hand. Vanaf de eerste pagina wist ze mij mee te nemen in het leven van Dorothee. Ze heeft het niet makkelijk. Als haar baas haar ‘vergeet’ in te lichten dat ze haar job kwijt is, is dat de druppel en weet ze niet meer wat ze met haar leven aan moet.

Zodra Dorothee verhuist naar de boerderij, komen er oude herinneringen naar boven. Haar vader stierf toen ze zelf nog jong was, dus ze heeft weinig herinneringen aan hem. De herinneringen die er zijn, zijn voornamelijk van op de boerderij. Ze begint ook meer en meer in te zien dat haar grootvader nog haar enige connectie was, die haar meer kon vertellen en ook die is nu weg. Ze begint ook in te zien dat er misschien wat mis was met haar relatie. Als ze een laatste poging doet om die toch nog te redden, wordt ze heel hard met haar beide voeten op de grond gezet. Bye Bye relatie. Als ze op zoek is naar een inkomen, leert ze haar liefde voor bakken kennen. Ze opent een bakvlog ‘koeienvlaaien’ als ode aan haar oma.

Lis Lucassen weet je zo helemaal mee te nemen in het verhaal van Dorothee. Ik voelde mij alsof ik naast haar zat in de middle of nowhere. Dorothee is een echte flapuit en dat zorgt regelmatig voor een glimlach op mijn gezicht. Toch weet ze ook een gevoelige snaar te raken, op de momenten dat Dorothee het moeilijk heeft of als ze de brief leest die haar grootvader voor haar achterliet.

Wes heeft een hele moeilijke jeugd gehad. We leren hem vooral kennen dankzij Dorothee, maar af en toe krijgt hij ook het woord in het verhaal. Op die momenten leren we meer over zijn verleden, hoe hij terechtkwam in de Achterhoek en hoe het komt dat hij al meteen zo’n connectie had met Dorothee. Wes is een personage dat heel goed uitgewerkt is. We lezen niet heel veel vanuit zijn perspectief, maar Dorothee vertelt veel over hem en zo leren we hem heel goed kennen.

Misverstand in de middle of nowhere is op en top feelgood. De omgeving is leuk, de personages hebben allemaal hun eigen karakter, er zit humor in, maar ook wat emotionelere momenten. Het verhaal heeft diepgang, maar leest nog steeds supervlot. De ideale feelgood! Ik kijk al uit naar deel twee.

★★★★
Titel: Misverstand in de middle of nowhere | Auteur: Lis Lucassen | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 240 pagina’s | ISBN13: 9789020538281 | Verkrijgbaar sinds: 03-06-2020 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 15-07-2020 | prijs: €15,00  luisterboek €14.99, e-book €7.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.