Bonuskind


Recensie Bonuskind door Antoinette van Steeg:
Saskia Noort is niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenwereld. Dit keer heeft ze een boek geschreven vanuit de vijftienjarige Lies. Hoe zou jij reageren als je moeder opeens was verdwenen?

In Bonuskind maken we kennis met de gescheiden psychologe Jet, die samen met Lies en Luuk er het beste van probeert te maken. Pieter, de ex van Lies, woont inmiddels samen met de veel jongere Laura. Wanneer Lies op een ochtend wakker wordt, is haar moeder verdwenen. Maar waar kan ze zijn?

Lies lukt het om in de computer van haar moeder te komen en ontdekt dat ze intieme foto’s op de computer heeft staan en dat ze een aantal mannen heeft gedatet. Zou een van de mannen haar mee hebben genomen of, sterker nog, wat hebben aangedaan? Uiteindelijk zijn het Pieter en Laura die de politie een dag na de vermissing inschakelen. Dan wordt Jet gevonden. Dichtbij wordt een afscheidsbriefje gevonden. Lies gelooft niet dat haar moeder zelfmoord zou plegen, want ze oogde niet ongelukkig.

Ondertussen loopt de relatie tussen Pieter, Laura en Lies niet echt lekker. Waarom geloven ze Lies niet dat er meer aan de hand is? Lies besluit zelf verder op zoek te gaan als ook de politie stopt met het onderzoek. Zal Lies de waarheid kunnen achterhalen?

Saskia Noort heeft met Bonuskind een goed verhaal geschreven, waarbij ze in het hoofd van een tiener is gedoken. Goed dat ze ervoor gekozen heeft om met een ander lettertype Jet ook aan het woord te laten. Anders was het boek wat ongeloofwaardig geworden wat mij betreft. Na een spannend plot komen we erachter wat er daadwerkelijk aan de hand is. Had Lies gelijk of was Jet echt niet gelukkig?

De schrijfstijl is zoals we deze kennen van Noort. Lekker vlot, niet te lange hoofdstukken en geen moeilijke taal. Hierdoor leest Bonuskind ook rap weg en voor ik het wist was ik al halverwege het verhaal.

Noort heeft met dit nieuwe boek weer een heerlijk spannend boek geschreven dat eens vanuit een ander oogpunt wordt belicht: dat van een tiener. Het geheel oogt en leest werkelijk en zou zeker filmwaardig zijn. Met Bonuskind laat Saskia Noort wederom zien dat ze gewoon een goede Nederlandse auteur is die sterke spannende boeken weet te schrijven.

★★★★
Titel: Bonuskind | Leesfragment | Auteur: Saskia Noort | Uitgeverij The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 270 pagina’s | ISBN13: 9789044351040 | Verkrijgbaar sinds: 26-06-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 17-07-2020 | Prijs: € 21.99, e-book € 12.99 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.