Dagboek van een quarantaine mama


Recensie Dagboek van een quarantaine mama door Soraya Latten:

Na het bericht dat we door COVID-19 een tijdelijk ander leven kregen, moesten veel ouders werk combineren met eindeloze vragen van hun kinderen. Thaïs besloot een getekend dagboek bij te houden van deze bijzondere periode.

Dit boek is hilarisch en ontzettend herkenbaar als je een ouder bent. De simpele tekeningen in combinatie met de droge en grappige teksten zijn stuk voor stuk geweldig en maken je steeds opnieuw weer aan het lachen. Veel mensen zullen zich herkennen in de tekeningen waarin de moeder niet eens alleen naar de wc kan gaan, de kinderen wat extra tv laat kijken of zich even verstopt in de badkamer voor een momentje alleen.

Illustratie: Thaïs Vanderheyden

Thaïs heeft in haar dagboek alle momenten vastgelegd waarin ze ook de momenten waarbij ze met haar handen in het haar zat, zoals veel ouders, in dit boek heeft geplaatst. Omdat Thaïs niets mooier heeft gemaakt dan dat het is, kun je je makkelijk in de tekeningen en stukjes tekst verplaatsen. Zelf had ik direct het gevoel, o gelukkig, ik ben niet de enige die dit of dit zo voelt en ik kan me voorstellen dat dit voor nog meer andere ouders ook zal gelden. Het helpt echt om te beseffen dat het, ondanks de hilariteit waarmee Thaïs het beschrijft, toch ook een lastige periode is geweest voor vele gezinnen en dat het niet erg is als je het zo hebt gevoeld.

Het dagboek van Thaïs is dus niet alleen een boek waardoor we over enkele jaren vol humor kunnen terugkijken op deze bizarre tijd, maar ook één waardoor je als ouder kunt relativeren en je erbij kunt neerleggen dat het niet altijd makkelijk is en dat absoluut niet erg is. Een duidelijke boodschap in een enorm grappig jasje.

Thaïs Vanderheyden is kunsthistorica, maar volgde als kind tekenles in de kunstacademie van Brugge. Na zelf het geboortekaartje te hebben gemaakt van haar tweede zoontje besloot ze haar oude liefde voor tekenen weer op te pakken. In Dagboek van een quarantaine mama beschrijft ze haar eigen leven met vier kinderen tijdens de lockdown periode.

★★★★★
Titel: Dagboek van een quarantaine mama | Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij: De limonadefabriek | Categorie: Lifestyle| Verkrijgbaar als hardcover | 50 pagina’s | ISBN13: 9789463889186 | Verkrijgbaar sinds: 13-06-2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 18-07-2020 | Prijs: €15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.