Life goals


Recensie Life goals door Antoinette van Steeg:

Laura Brijde (1995) timmert al jaren aan de weg op Instagram en YouTube en veel millennials zullen haar naam kennen. Ze startte met RunningLau, maar deze blog werd steeds meer een lifestyleblog. Eerlijk gezegd kende ik haar nog niet, maar dat zou ook wel een generatiekloofje kunnen zijn. We schelen bijna twintig jaar.

In Life goals vertelt Laura over zichzelf en vooral de successen komen veelvuldig aan bod. Dit zorgt er ook voor dat het boek veel positiviteit uitstraalt en ook nog eens lekker wegleest. Want hoe sta jij in het leven? Heb jij risico’s durven nemen in je leven? Hoe ga je met je gezondheid om? Laura neemt de lezer door middel van eigen ervaringen op veel persoonlijke gebieden door haar boek mee. Ze vertelt waar haar valkuilen liggen, maar ook haar lef om stappen te durven ondernemen.

Toen Laura nog een tiener was, had ze een goedlopend Instagramaccount RunningLau, waarbij ze vertelde over haar ervaringen met hardlopen. Ook haar eetpatroon en leefstijl kwamen hier aan bod. Nadat ze klaar was met school, ging ze studeren en kwam zo in Spanje terecht voor stage. Hier heeft ze uiteindelijk haar hart verloren. Zowel aan het land als aan haar grote liefde. Ze vertelt hoe ze zich eerst eenzaam voelde, maar door meer om te gaan met Spanjaarden leerde ze de mensen en de cultuur kennen. Nu woont ze hier alweer een aantal jaar met haar grote liefde.

Naast dit avontuur vertelt ze ook over vakanties, haar persoonlijke ontwikkeling, geluk en doorzettingsvermogen. Ze heeft het boek goed opgebouwd, waardoor je Laura stap voor stap leert kennen, maar ook naar jezelf leert te reflecteren. Zo gebruikt Laura verschillende hashtags in haar boek die je zowel online als offline kunt gebruiken. Zo vind je in Life goals de hashtags #nofilter #girlboss en #happylife.

Life goals is op zich geen boek dat nieuwe onderwerpen behandelt. Maar door de persoonlijke benadering komt het boek wel heel anders over dan andere boeken die gaan over persoonlijke ontwikkeling. Laura durft zichzelf open te stellen en neemt zichzelf geregeld op de korrel. Hierdoor voelt dit boek positief aan en krijg je het gevoel dat dingen die minder in het leven gaan, ook niet erg zijn. Zie het als leerervaring, want het overkomt iedereen.

Laura Brijde heeft met Life goals niet alleen een boek voor de millennials onder ons geschreven, maar het boek is ook zeker leuk voor de generaties ervoor. Het geeft een inkijkje in hoe deze generatie tegen het leven aankijkt, maar zonder oordeel. Ik moet zeggen dat ik als veertiger genoten heb van dit positief geschreven boek. Het zet je als lezer aan tot nadenken en ik moet zeggen dat ik respect heb voor Brijde hoe ze haar doelen heeft bereikt. Een positieve meid die een leuk, vlot en vermakelijk boek heeft geschreven.

★★★★
Titel: Life goals | Auteur: Laura Brijde | Uitgeverij Prometheus | Categorie: lifestyle, persoonlijke ontwikkeling | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 448 pagina’s | ISBN13: 9789044641684 | Verkrijgbaar sinds: 29-06-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 18-07-2020 | Prijs: € 19.99, e-book € 11.99| Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.