De lockdown


Recensie De lockdown door Dayenne Wamsteeker:

Patricia is secretaresse bij een administratiekantoor. Ze wordt verliefd op een van de belangrijkste klanten van het kantoor: Mark de Waal. Deze charismatische man weet Patricia helemaal in te pakken en al snel wonen de twee samen. Patricia wijdt zich helemaal aan het leven met Mark en zegt haar baan op. Ze besteedt uren aan een gezonde lifestyle en haar uiterlijk om Mark tevreden te stellen. Op een dag komt Patricia erachter dat Mark niet zo charmant is als zij altijd dacht. Tijdens een ruzie wordt hij hardhandig en blijkt hij Patricia volledig te willen controleren. Ook zijn transportbedrijf blijkt niet alleen legale producten te verschepen. Patricia wil ontsnappen aan Mark, maar dan komt zijn ware aard naar boven en moet ze vluchten met gevaar voor eigen leven.

Er zit spanning in het verhaal. Patricia slaat op de vlucht voor Mark en hij komt achter haar aan. Hoe loopt dit af? In het boek schakelt de auteur tussen heden en verleden. Er zijn schuingedrukte hoofdstukken en paragrafen die zich in het heden afspelen, waaruit blijkt dat Patricia in Frankrijk achtervolgd wordt. Deze opbouw geeft spanning in het boek. Toch loopt het boek enigszins voorspelbaar af, maar dat doet niet veel af aan het leesplezier.

De psychologische thriller De lockdown van Noortje Brink speelt tijdens de lockdown die veroorzaakt is door het heersende Coronavirus. Al maanden beheersen het Coronavirus en bijbehorende maatregelen het wereldnieuws en daarmee speelt de auteur sterk in op de actualiteiten. Inmiddels worden de regels in Nederland alweer versoepeld, maar de lockdown zit nog vers in ons hoofd.

Noortje Brink heeft inmiddels drie titels op haar naam staan. Voor De lockdown schreef zij de thrillers Hotel van Sneeuw en Bloedhitte. In driekwart jaar heeft Noortje Brink deze drie boeken afgeleverd, een knappe prestatie. De psychologische thrillers zijn vlot geschreven, niet te lang, bevatten spanning en zijn daardoor zeer geschikt voor enkele uurtjes leesplezier. Het verhaal is aansprekend voor lezers die ook graag boeken lezen van Suzanne Vermeer of Linda van Rijn.

De lockdown is een vlotte thriller die knap inspeelt op de huidige actualiteit met de lockdown. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: De lockdown | Auteur: Noortje Brink | Uitgeverij: Ambo Anthos | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als e-book | 133 pagina’s | ISBN13: 9789047205661 | Verkrijgbaar sinds: 15-05-2020 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 19-07-2020 | Prijs: €1,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.