The Perfectionists


Recensie The Perfectionists door Chantal Hutchison:
Op Beacon High is Nolan Hotchkiss het meest populair onder de leerlingen. Iets waar niet iedereen tevreden mee is. Hij heeft dan wel zijn rijkdom, looks en zijn populariteit mee, desondanks heeft hij toch veel vijanden. Zo heeft hij de levens van meerdere meiden al geruïneerd zonder dat daar iemand wat tegen heeft gedaan.

In The Perfectionists worden de vijf totaal verschillende meiden, dan nog onbekenden voor elkaar, tijdens de les filmgeschiedenis bij elkaar gezet. Al gauw merken ze tijdens een opdracht van de filmgeschiedenisdocent Granger, dat ze een gezamenlijke haat hebben tegen Nolan. De vijf worden onverwachts vriendinnen. Ava, Caitlin, Julie, Mackenzie en Parker bedenken de perfecte moord op Nolan, zodat ze eindelijk de langverwachte wraak kunnen nemen op wat hij hun en vele anderen aan heeft gedaan.

Ze plannen de moord tot in de puntjes, maar ze voeren die echter niet uit en besluiten alleen maar een onschuldige wraakactie uit te voeren. Hun plan wordt echter werkelijkheid. Nolan Hotchkiss is vermoord. Precies op de manier zoals zij het tijdens de les gepland hadden. Eén ding is duidelijk: de vijf meiden hebben het niet gedaan. De vraag is echter, wie heeft het wel gedaan? En wie wist van hun plan af?

In The Perfectionists volgen we de vijf meiden vijf dagen na de moord op Nolan Hotchkiss. Elk hoofdstuk legt de nadruk op een van de vijf hoofdpersonages. Ze hebben elk te maken met de schuld die ze voelen, nu hun plan werkelijkheid is geworden, maar hebben ieder zo ook hun eigen problemen waar ze mee moeten leven. Het verhaal zit weerzinwekkend goed in elkaar. Er zit precies de juiste hoeveelheid drama en spanning in. Vanaf het begin tot het eind weet je niet honderd procent zeker wat er gebeurd is. Langzaam maar zeker lees je meer over de dag dat ze het gepland hebben, hun levensverhalen. Hoe meer je leest, hoe dichter je komt tot de dader, maar wanneer je denkt dat je het weet, word je met een nieuwe plotwending een andere kant op gestuurd.

The Perfectionists is net zoals Pretty Little Liars een en al spanning en drama. Het past hierdoor zeker in het rijtje met mijn favoriete boeken. Sara Shepard schrijft op een unieke manier, waardoor ze je aandacht blijft vasthouden en weet elke keer de juiste hoeveelheid weg te geven. Ik krijg echt geen genoeg van dit verhaal en ben ook benieuwd hoe het verhaal verder gaat in The Good Girls.

Dit boek verdient zeker de hoogst haalbare vijf sterren.

★★★★★
Titel: The Perfectionists | Auteur: Sara Shepard | Uitgeverij Moon | Categorie: young adult, thriller | Verkrijgbaar als paperback | 254 pagina’s | ISBN13: 9789048858231 | Verkrijgbaar sinds: 02-06-2020 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 20-07-2020 | Prijs: €15.- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.