Sensi 1 – Sprakeloos


Recensie Sensi 1 – Sprakeloos door Sheila Vermeulen:
Zal Ella zich zonder haar stem verstaanbaar kunnen maken?

Heel vroeger kon Ella praten, maar ineens was haar stem weg. Alles heeft ze geprobeerd, maar niets hielp. Ze kan gewoon geen woord meer uitspreken. Nu ze tegen niemand iets kan zeggen, wil ze ook het liefst dat niemand haar ziet. Vooral niet op school.

Vaak trekt Ella zich terug op een plek waar ze vroeger graag was. Maar tijdens haar laatste bezoek aan deze plek komt Ella in de problemen en moet ze zich uit de voeten maken. Vanaf dan verandert er van alles voor Ella. Ze ontmoet de zwijgzame en knappe Jayden en komt op een plek terecht die Mirvanesh heet.

“Nee, dit mag niet gebeuren, dit wou ik voorkomen! Nog nooit had ik zo graag mijn stem weer willen hebben om te kunnen roepen en dit te doen ophouden.” – Dorien Mombaerts

In Mirvanesh leert Ella dat er meer schuil gaat achter haar stemproblemen, maar ze ondervindt ook dat ze er niet echt welkom is. Zal Ella ontdekken waarom ze zo anders is?

Sprakeloos van Dorien Mombaerts is een spannend en origineel young adult boek en deel één van de Sensi serie.

Sprakeloos is het eerste boek dat we van deze auteur kunnen lezen en ik ben blij dat ze dit verhaal met ons heeft gedeeld. De hoofdlijn van het verhaal is best origineel en het boek leest fijn. Het taalgebruik kan voor de Nederlandse lezer soms even wennen zijn, maar ikzelf heb het als prettig ervaren.

Dorien Mombaerts laat Mirvanesh, met haar beschrijving, tot leven komen en het is niet moeilijk om het voor je te zien. De contrasten zijn leuk gevonden en maken de plek extra mysterieus. Mirvanesh herbergt wat verrassingen die je in eerste instantie niet zult verwachten.

Het boek heeft alle benodigde personages om het verhaal boeiend te maken, maar gaat met deze personages (nog) niet echt de diepte in. Toch heb ik dat niet direct gemist. Er waren voldoende andere zaken die konden worden ontdekt. Wel ben ik benieuwd, of we in het volgende deel meer te weten zullen komen over de karakters.

Sensi 1 – Sprakeloos van Dorien Mombaerts is een spannend en avontuurlijk begin van een veelbelovende nieuwe serie. Sprakeloos krijgt 4 sterren.

★★★★
Titel: Sprakeloos | Serie: Sensi – deel 1 | Auteur: Dorien Mombaerts | Beefcake Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 213 pagina’s | ISBN13: 9789493111295 | Verkrijgbaar sinds: juli 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 23-07-2020 | Prijs: €20.- , e-book €4.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.