Ode parfum


Recensie Ode parfum door Dayenne Wamsteeker:
De jonge jaren van een groot talent

Isabel is een krachtige carrièrevrouw die haar parfumhuis tot een groot succes heeft gemaakt. Als directrice van haar parfumhuis heeft ze nooit iets gedeeld over haar jeugd en persoonlijk leven. Alles was gefocust op het succes van haar bedrijf. Nu haar einde nadert, deelt ze haar jeugdverhaal. Al snel blijkt dat Isabel een moeilijke jeugd heeft gehad, met een overspelige vader, een moeder die opging in haar geloof en uiteindelijk belandde ze zelf in een onmogelijke liefde.

Auteur Geertje Geerlings heeft haar verhaal als raamvertelling opgesteld. Ode parfum start met een hoofdstuk in het heden waaruit blijkt dat Isabelle inmiddels een dame op leeftijd is. Haar einde nadert en ze blikt terug op de eerste twintig jaar van haar leven. Vervolgens volgt het jeugdverhaal van Isabelle in chronologische volgorde. Pas aan het eind van het boek keren we weer terug naar het heden, waarbij de ouder geworden Isabelle haar jeugd reflecteert.

Isabelle is een boeiend karakter. Voor de buitenwereld is ze een succesvolle carrièrevrouw, maar uit haar jeugdverhaal blijkt dat ze het niet makkelijk heeft gehad. Ze heeft weinig echte liefde gekend en de liefde die er was, bleek onmogelijk. Uit haar verhaal blijkt dat ze uiteindelijk misschien liever echte liefde had gekend in plaats van het succes dat ze heeft gehad met haar parfums. Ontroerend om te lezen dat er achter dit ogenschijnlijke succes toch een verdrietig verhaal ligt.

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Isabelle. In eerste instantie lijkt zij een koele zakenvrouw, maar al snel blijkt dat zij niet zo ongevoelig is als zij misschien lijkt. Mooi om haar te leren kennen door haar levensverhaal. De auteur heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal spreekt tot de lezer.

Ode parfum is een mooie roman over de succesvolle Isabelle, die van kleins af aan is gefascineerd door geuren. Dit boek is een debuut van auteur Geertje Geerlings en ruikt naar meer. Ik waardeer dit boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Ode parfum | Auteur: Geertje Geerlings | De vrije uitgevers | Categorie: roman | Verkrijgbaar als: e-book | 177 pagina’s | ISBN13: 9789083055817 | Verkrijgbaar sinds: 27-05-2020 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 25-07-2020 | Prijs: €7.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.