Weg van Portugal


Recensie Weg van Portugal door Devika van Steeg:
Een must-read voor al wie droomt van een nieuw leven in de zon

Weg van Portugal is het debuut van Sophie Siersack en is daarnaast een waargebeurd verhaal.

Heb jij ook wel eens gedroomd om uit je drukke leven te stappen en de zon op te zoeken? Ik denk het wel. Dit is dan ook precies de drijfveer voor Sophie en haar vriend Davy om in 2017 vanuit Gent te vertrekken naar Portugal.

Als ze eenmaal in Portugal aankomen, genieten Davy en Sophie van hun rustige leventje. Ze gaan vaak surfen en Sophie begint met Yoga. Helaas is het in hun verblijf niet zo rustig. Ze verblijven bij vrienden die een relatief druk hotel runnen. Samen besluiten ze dan ook snel dat het tijd wordt voor een eigen plekje. Ze gaan met hulp van hun vrienden op zoek naar een huis.

Als ze dan eindelijk hun droomhuis hebben gevonden, beginnen de problemen pas. Er moet veel geregeld worden om het huis te kunnen kopen, en het halve huis inclusief de elf bijliggende percelen moet onder handen genomen worden. Zal het Sophie en Davy lukken om het huis te kopen? Zal dit huis hun droomhuis worden? Wat voor problemen zullen ze nog tegenkomen?

Weg van Portugal neemt je mee op reis en laat goed zien hoe lastig het kan zijn om te emigreren.

In het begin van het verhaal werden een aantal Vlaamse woorden gebruikt. Ik als lezer had nog niet door dat Siersack van Belgische afkomst is, dus voor mij was het eventjes schakelen tussen het Nederlandse en Vlaamse taalgebruik.

De schrijfstijl vond ik vooral in het eerste gedeelte vrij traag. Er lijkt weinig te gebeuren en de tijd gaat erg langzaam. Gelukkig mag dit de pret niet drukken, want in de rest van het boek gaat de tijd erg snel en begint het verhaal vaart te krijgen. In het begin moet je dus echt eventjes doorbijten en dan kun je echt genieten van Siersacks verhaal.

Doordat Weg van Portugal een waargebeurd verhaal is, zijn de gebeurtenissen allemaal erg realistisch beschreven. Dit is erg fijn en hierdoor kreeg ik een goede blik van Portugal. De personages blijven in mijn ogen allemaal vrij oppervlakkig. Siersack heeft haar eigen gedachten goed weten uit te werken, maar ik had graag iets meer over Davy willen weten.

Al met al een goed debuut, waar je echt eventjes in moet komen.

★★★
Titel: Weg van Portugal | Leesfragment | Auteur: Sophie Siersack | Uitgeverij Lannoo | Categorie: Lifestyle, non-fictie | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 252 pagina’s | ISBN13: 9789401467810 | Verkrijgbaar sinds: 23-6-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 26-7-2020 |  Prijs: €20.99, e-book €14.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.