De Kronieken van Sion 6 -Een Bazuin in Sion


Recensie Een Bazuin in Sion door Sheila Vermeulen:
De Kronieken van Sion 6

Hoe blijf je veilig als het nergens veilig is?

Terwijl Moshe, Ehud en hun manschappen met beperkte middelen, maar met grote inzet, Kastel proberen te verdedigen, veroorzaakt een groep Joodse terroristen een afschuwelijk bloedbad. In Deir Yassin vermoorden en verkrachten zij onschuldige Arabische vrouwen en kinderen.

Overal, ook door de Joodse bevolking, wordt deze onvergeeflijke daad veroordeeld en hulp van buitenaf is niet langer een gegeven. De Arabische strijders willen wraak en het Engelse leger kijkt de andere kant op.

“Rijen vrouwen en kinderen lagen naast elkaar op de plek waar ze waren geëxecuteerd. Oud en jong lagen als het ware gewoon opgestapeld. Vol ongeloof vloog Bobby nog een keer over het dorp heen. ‘Lieve God in de hemel!’ kreunde hij terwijl hij de weerzinwekkende nachtmerrie van Deir Yassin in zich opnam.” – Bodie Thoene

Ondertussen proberen Rachel, grootvader, Jakov en Howard stand te houden in een steeds onveiliger Jeruzalem en proberen David en Ellie hun missie te voltooien. Terwijl de sfeer steeds grimmiger wordt, lijkt het einddoel steeds verder weg.

Een Bazuin in Sion van Bodie Thoene is alweer het zesde deel uit de zevendelige serie De Kronieken van Sion.

Met dit één na laatste deel komen we steeds dichter bij de ontknoping van dit indrukwekkende verhaal, waarin waargebeurd en fictie hand in hand gaan. Dat het laatste deel eraan zit te komen, is duidelijk merkbaar in het verloop van het verhaal. De spanning wordt groter, de gevechten worden heviger en wanhoop ligt steeds meer aan de oppervlakte.

In deze serie van Bodie Thoene is veel ruimte voor religie en geloof. Ook nu proberen de personages daar weer hoop uit te putten en bevestiging in te vinden. Vooral aan Joodse zijde hebben veel personages, door het verhaal heen, regelmatig een gesprek met hun God.

Nu de strijd intensiveert, is er minder ruimte voor de persoonlijke relaties. Je merkt niet alleen hoe de personages daarmee worstelen, zelf was ik ook op zoek naar de momenten in het verhaal, waar je weer even de verbinding met, en tussen, de personages kon voelen.

Bodie Thoene geeft in Een Bazuin in Sion, een gezicht aan beide kampen, zowel in positieve als in negatieve zin. Deze tegenstellingen houden het verhaal boeiend en zorgen ervoor dat je het menselijke aspect niet uit het oog verliest. Dit zesde deel uit de serie krijgt ook 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: De Kronieken van Sion 6 – Een Bazuin in Sion | Auteur: Bodie Thoene | Uitgeverij Zomer & Keuning | Categorie: roman | Verkrijgbaar als e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789020537833 | Verkrijgbaar sinds: april 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-07-2020 | Prijs: e-book €6,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.