Lowlands Love Stories


Recensie Lowlands Love Stories door Sheila Vermeulen:
Liefde, muziek en de liefde voor muziek.

Dark Mist Rising staat voor het eerst op Lowlands. De bandleden, en de fans, kunnen niet wachten tot het zover is. Maar dit festival heeft meer dan alleen muziek in petto voor de gemaskerde muzikanten.

Janus heeft al even een oogje op mede-bandlid Ka, maar een relatie met een collega is geen goed idee. Daarnaast weet hij niet eens, of Ka hem ook ziet zitten. Als hij haar in een nogal verrassende situatie aantreft, lijkt zijn kans verkeken.

Dore is helemaal weg van de band Dark Mist Rising. Hun muziek is te gek en de gitarist Wallie is behoorlijk sexy. Ze kijkt enorm uit naar hun optreden. Wanneer ze, na een ongelukkige botsing de knappe Olaf ontmoet, is de band niet meer het enige waar ze over droomt.

“ ‘Willen ze je daar niet op het bal hebben, Assepoester?’ vraagt een stem naast me. Ik smelt bij die woorden alleen al, maar zijn stem mag er ook wezen. Hij is een tikkeltje hees en niet bijzonder zwaar, maar toch hoor ik meteen dat het een man is.” – Lily Frank

Pandora denkt de liefde van haar leven te hebben gezien en verliest door jaloezie tijdelijk de realiteit uit het oog. Gelukkig zijn haar vrienden er om haar te helpen. Daardoor staat ze open voor iets moois, dat ze anders misschien over het hoofd zou hebben gezien.

In de sprankelende verhalenbundel Lowlands Love Stories laat Lily Frank haar lezers meegenieten met de belevenissen van een groep creatieve personages.

Lowlands Love Stories start direct met een lekker pittig voorprogramma door middel van een kort erotisch verhaal. De toegift bevat een bonusverhaal waarin een van de personages zichzelf herontdekt. Daartussenin kun je, tijdens het festival, backstage in het (liefdes)leven van de bandleden en de karakters daaromheen.

Lily Frank heeft weer een paar heerlijke personages neergezet, die je meenemen in de sfeer en het plezier van een festivalweekend. De vibe van de verhalen is ongedwongen en de setting is ideaal voor romantiek. De hoofdrolspelers zijn herkenbaar, lief, soms onmogelijk en hier en daar onhandig. Waarbij er, onder andere door die onhandigheid, een aantal grappige situaties ontstaat.

De boeken van Lily Frank bezorgen mij eigenlijk altijd wel een vrolijk gevoel. Ik denk omdat ze niet alleen romantisch zijn, maar vaak ook iets positiefs uitstralen. Dat laatste komt bijvoorbeeld tot uiting in het korte bonusverhaal, waarin één personage een tweede kans krijgt om alsnog bij de lezer in de smaak te vallen.

Met een muziekje op de achtergrond en het boek in mijn hand liet Lily Frank mij met Lowlands Love Stories in gedachten even over een festivalterrein lopen en mocht ik ondertussen kennismaken met een paar leuke personages. Dit denkbeeldige festivalbezoek krijgt 4 sterren van mij.★★★★
Titel: Lowlands Love Stories | Auteur: Lily Frank | Polder Publishers | Categorie: feelgood, new adult | Verkrijgbaar als e-book | 117 pagina’s | ISBN13: 9781393805298 | Verkrijgbaar sinds: juni 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-07-2020 | Prijs: e-book €4.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.