Sprakeloos verliefd


Recensie Sprakeloos verliefd door Sheila Vermeulen:
Wat doe je als je bang bent om lief te hebben?

Het hart van Skylar zit op slot sinds haar vader is overleden en haar moeder een nieuwe vriend heeft. Dat Skylar’s vriend haar zojuist heeft bedrogen, maakt het allemaal niet beter. Daardoor is ze genoodzaakt om alsnog bij haar moeder aan te kloppen. De behoefte aan woonruimte is op dat moment nu eenmaal groter dan haar boosheid.

Skylar wordt met open armen ontvangen en het samengestelde gezin probeert haar in hun midden op te nemen. Maar Skylar wil helemaal geen onderdeel uitmaken van de nieuwe familie van haar moeder. Ze probeert iedereen op afstand te houden. Dat geldt al helemaal voor Jesse, de vreemde oudste zoon van het gezin. Maar wanneer ze een zolderetage met hem moet delen, merkt Skylar dat ze zich eigenlijk allebei nogal vreemd en onhandig gedragen in elkaars gezelschap.

“Hij wil weer iets zeggen, zoals daarstraks, maar sluit zijn mond en knikt in plaats daarvan. Is er soms iets mis met hem of moet hij me gewoon niet? ‘Sky!’ hoor ik. Opgelucht sta ik op en loop naar mijn moeder, die me met open armen ontvangt.” – Emma Anna

Wat moet Skylar doen, wanneer haar angst om iemand te verliezen ervoor zorgt dat ze niet durft lief te hebben?

Sprakeloos verliefd is een bijzonder mooi boek over verlies, verwerking, liefde en vriendschap.

Emma Anna vertelt het verhaal van Jesse en Skylar met zoveel liefde, gevoel en humor, dat je niet anders kunt dan de personages direct omarmen. Vooral in de verhaallijn van Skylar is daarin de perfecte mix gevonden, waardoor haar afstandelijke gedrag haar niet onsympathiek maakt, maar juist herkenbaar en kwetsbaar.

Net als alle liefhebbers van dit genre, kan ik als geen ander genieten van de liefdesverhalen over prachtige alfamannen en nog mooiere vrouwen. Maar ik word echt geraakt door personages die, op wat voor een manier dan ook, een rugzakje met zich meedragen. En dat is precies wat ik zo fijn vind aan de boeken van deze auteur. Zij kiest vaak voor personages, situaties en/of thema’s die net een beetje anders zijn.

Door dit alles raakt Sprakeloos verliefd een gevoelige snaar, zonder dat het een droevig boek is geworden. Het verhaal laat gewoon de liefde in al zijn facetten zien en daar hoort voor- en tegenspoed bij. De grote kracht ligt in de manier waarop Emma Anna haar personages daarmee om laat gaan.

Sprakeloos verliefd laat je lachen, huilen, genieten en verliefd worden. Dit boek van Emma Anna bevestigt maar weer, hoe heerlijk het is om jezelf te laten omarmen door de warmte van een mooi verhaal. Sprakeloos verliefd verdient dan ook de volle vijf sterren.

★★★★★
Titel: Sprakeloos verliefd | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: e-book: EmmaBooks, paperback: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgood, new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 317 pagina’s | ISBN13: 1230003935897 | Verkrijgbaar sinds: juni 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-07-2020| Prijs: e-book €5,50, paperback €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.