Life Goals


Recensie Life goals door Fany Van Hemelen:
Life Goals is openhartig, grappig en motiverend voor iedereen!

Wetenschappelijke onderzoeken worden aangehaald en wijze woorden gedeeld, maar door de positieve insteek en vlotte schrijfstijl leest het verhaal van Lau als een trein.

Laura Brijde is bekend geworden als Instagrammer en blogger. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik van haar naam nog niet gehoord had, maar haar vroegere blog RunningLau heb ik ooit zelf nog gevolgd. Ik was blij verrast te lezen dat deze jongedame dit boek schreef. Het was fijn om te lezen hoe deze jonge vrouw geëvolueerd is. Van een populaire hardloopblog verschoof de focus naar lifestyle en haar levenswijze. De Nederlandse woont vandaag in Spanje en is een bekende in de online wereld.

In verschillende hoofdstukken haalt ze aan wat voor haar belangrijke aspecten van het leven van haar generatie ( de millennials) zijn. Als vierentwintigjarige is ze immers opgegroeid in een wereld met hoge verwachtingen, een grote keuze en technologische hoogstandjes. Stilstaan was voor de drukbezette meid geen optie in het begin, maar door vallen en opstaan ervaarde deze positivo hoe het ook anders kan.

In Life Goals deelt ze haar ervaringen en tips om overeind te blijven in onze veeleisende samenleving. Als het belangrijk is dat je kiest voor alles wat jij leuk vindt, dan verhoogt je vrijheid, maar ook de keuzestress en dan is het niet altijd eenvoudig om je balans te vinden en te behouden.

Laura Brijde vertelt, met de typisch Nederlandse flair, over haar avonturen. Ze neemt me eerst mee op een reis door haar zoektocht naar alsmaar meer, beter en groter. Doorheen de jaren heeft ze ontdekt dat perfectie niet hoeft en goed echt goed genoeg is.

Lau geeft ook mee dat bezittingen nooit opwegen tegen ervaringen. Het zijn deze momenten die we ons later herinneren. Door te gaan leven in Spanje, nadat ze haar hart verloor aan dit land na haar stage en ze er de grote liefde tegenkwam, kreeg ze eerst last van een cultuurschok, maar later leerde ze de mooie kanten waarderen en meer genieten.

Life Goals is een aanrader voor de generatie waar Lau zelf toe behoort, maar is ook voor mij als veertiger een boeiende trip vol herkenbare valkuilen en gemeenschappelijke ervaringen. Iedereen heeft immers te maken met een keuze voor een carrière of niet, liefde, je eigen identiteit zoeken en je angsten en je dromen durven overwinnen.

In het boek komen onder andere de hashtags #girlboss, #wanderlust en #happylife voorbij. Zo kun je zowel online als offline op zoek gaan naar inspiratie en motivatie.

Het grootste deel van ons leven zijn we bezig met zoeken naar geluk. Wat Life goals zo goed maakt is de frisse, relativerende stijl van Lau en de persoonlijke aanpak. Ze deelt zonder verpinken haar kwetsbare kant en geeft achteraf ook aan dat dit boek schrijven best wel confronterend was. Zonder opsmuk, eerlijk, vol humor en met heerlijke anekdotes toont ze haar moeilijke momenten, waarbij ze zware onderwerpen niet uit de weg gaat. Om daarna haar hilarische reisverhalen te delen waardoor je gaat glimlachen. #Wanderlust doet je zelf verlangen om, al is het in tijden van corona in je fantasie, nieuwe plaatsen dichtbij of ver weg te exploreren .

Haar liefdespad verliep niet altijd hoe zij het verwachtte, maar zonder schroom vertelt ze hoe ook zij, net zoals wijzelf, fouten maakte of minder leuke ervaringen had. Hoe ze zich nu voelt, na al een tijd samen te leven met haar vriend Tony in zijn Spanje, is een eerlijke blik op haar privéleven.

Deze jonge vrouw heeft een verfrissend boek over psychologische ontwikkeling geschreven. Toch voelt dit nooit zo aan, omdat het vooral een verhelderende en inspirerende reis is, die me onbewust deed nadenken over mijn afgelegde weg.

Life Goals maakt happy en inspireert om in actie te komen. Door de inspirerende en motiverende woorden, de mooie uitgave en Lau’s sprankelende persoonlijkheid is dit boek een must voor alle generaties.

★★★★
Titel: Life Goals | Subtitel: Alle hashtags hoog houden in een wereld vol verwachtingen | Auteur: Laura Brijde | Uitgeverij Prometheus | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | ISBN13: 9789044641684 | 198 pagina’s | Verschenen sinds: 29-06-2020 | Categorie: lifestyle en persoonlijke ontwikkeling | Datum recensie: 30-07-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Prijs: paperback €20,- en e-book €11.99  | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.