Weg naar Milos


Recensie Weg naar Milos door Brigitte Audiens:

Het huwelijk van Catharina is op de klippen gelopen. Haar man is een relatie begonnen met een jonger iemand die hij mooier vond. Catharina heeft nog enkele mislukte relaties gehad en nu is haar zelfvertrouwen onder nul gezakt. Ze beslist om zichzelf te trakteren op een reisje naar Milos, een van de Griekse eilanden.

Als ze daar aankomt, wil ze alleen maar genieten van een welverdiende vakantie. Het eiland is werkelijk een paradijs op aarde. Het uitzicht van het terras van haar hotelkamer kijkt recht uit op zee.

De natuur is prachtig, de witte stranden, blauwe zee, aangename temperaturen. Ze komt direct in de vakantiesfeer. En wat haar ook nog opvalt, zijn de Griekse mannen. Ze noemt ze bij zichzelf de Griekse halfgoden. Haar zelfvertrouwen groeit met de dag. Catharina wordt op handen gedragen. Ze voelt zich goed in haar vel en dat doet haar stralen.

Als ze op een terrasje zit te genieten van een frappé, merkt ze een oudere dame op een bankje op. Ze wordt door iedereen gelukgewenst, maar de korte ogenblikken dat ze alleen is, ziet Catharina dat er tranen over haar wangen rollen. Ze vraagt zich af welk verdriet deze dame heeft, maar voor ze iets kan vragen, is het tijd om te vertrekken naar haar afspraak.

Enkele dagen later ontmoeten ze elkaar toevallig weer en Catharina stelt zichzelf voor. De dame blijkt Yiayia te zijn. Een oude, wijze vrouw die door iedereen op het eiland gekend is. Ze weet wie Catharina is, ze had haar zelfs al verwacht. In haar dromen had ze haar reeds ontmoet en ze weet dat er grootse plannen in het verschiet liggen. Maar daar zal Catharina vanzelf wel achter komen.

C.M.M. Dellamonte heeft een  vlotte en gedetailleerde schrijfstijl. Je kunt het eiland in al zijn pracht voor je ogen zien verschijnen. Je proeft het lekkere eten, alsof je mee aan tafel zit.

Het karakter en de levenslust van Catharina worden goed beschreven en je ervaart de evolutie doorheen het verhaal. Je voelt dat ze opnieuw gelukkig wordt, beslissingen kan nemen, zelfvertrouwen kan opbouwen. Dankzij de humor is het een veelzijdig verhaal geworden dat in een leuke sfeer geschreven is.

Je maakt kennis met een Griekse familietraditie die uitermate mooi en gevoelig is, zodat het toch zeker een mooi boek is om mee in je koffer te steken als vakantielectuur.

In principe geeft de schrijver je een culinaire rondleiding op de Griekse eilanden, waardoor je onmiddellijk in de vakantiestemming komt.

Wat ook zeker en vast een pluspunt is voor dit mooie boek, zijn de tekeningen die je voor elk hoofdstuk kunt terugvinden. Ze werden gemaakt door Virginie Suys, werkelijk een streling voor het oog.

Deze debuutroman heb ik met plezier gelezen en verdient 4,5*

★★★★
Titel: Weg naar Milos | Auteur: C.M.M. Dellamonte | Beefcake Publishing | Categorie: roman | Verkrijgbaar als: hardcover  en e-book | 173 pagina’s | ISBN13: 9789493111219 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Brigitte Audiens | Prijs: € | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.